Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Приморско предлага яхт пристанище на израелски бизнесмени



13 Септември 2010, Понеделник



Община Приморско ще се опита да реализира амбициозния си проект за изграждане на модерно яхт пристанище с помощта на инвеститори от Израел. Възможността за това беше спомената от кмета Лиляна Димова по време на срещата между посланика на република Израел Ноа Гал Гендлер с хотелиери и туроператори от региона.

Идеята дошла от израелския посланик

Община Приморско ще се опита да реализира амбициозния си проект за изграждане на модерно яхт пристанище с помощта на инвеститори от Израел. Възможността за това беше спомената от кмета Лиляна Димова по време на срещата между посланика на република Израел Ноа Гал Гендлер с хотелиери и туроператори от региона.

На нея дипломатът препоръча на българските представители от сферата на туризма да бъдат по-активни при изготвянето на атрактивни проекти, които да привлекат вниманието на свободни капитали от страната му.

Израел е просперираща държава с икономика, която има 5% ръст дори и в условията на криза, така че ще направим всичко възможно да представим проекта ни за изграждането на яхт пристанище пред потенциални инвеститори, коментира Димова.

Идеята е да бъде построено модерно съоръжение от най-високо ниво, което да даде силен тласък на яхтения туризъм в общината, за да се търси възможност за привличане на туристи от сегмент с по-висока платежоспособност.

Намерението на администрацията да изгради яхт пристанище първоначално беше оспорено в съда от група общински съветници, но обжалването им беше спечелено от общината и сега вече може да се мисли за обособяването на ПУП, заяви кметът.

При следващата среща с представители на туристическия бранш от Израел, за каквато изразиха готовност израелският посланик и туроператори от Бургаска област, Лиляна Димова ще направи всичко възможно да ги запознае с примерните параметри на проекта.

В края на месец септември възможностите за туризъм в община Приморско ще бъдат представени и на 43 международен туристически панаир в сръбския град Нови Сад, като България ще бъде представена само от 14 общини.

http://factor-bs.com/news-16648.html



Прочетено: 3007 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
най-приятното място за релакс бургаска среща HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Конкурс прическа Бургас 2009 Извор на Марина река Аз и моя първи  братовчед Росен 4 Приятели Община Бургас Ремонтиране рециклиране носачи на BMW E46
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development