Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

СРЕЩА С ЕКИПА ПО ПРОЕКТ SNOWBALL



11 Септември 2010, Събота



Днес г-жа Златина Дукова, заместник областен управител проведе работна среща с организаторите на Заключителния семинар по проект SNOWBALL за доставчиците на услуги за хора с увреждания.

Днес г-жа Златина Дукова, заместник областен управител проведе работна среща с организаторите на Заключителния семинар по проект SNOWBALL за доставчиците на услуги за хора с увреждания.
    На срещата присъстваха:
    Георги Георгиев- Председател на Национален алианс за социална отговорност /НАСО/ и главен организатор на събитието;
    Ивайло Иванов- Изпълнителен Директор на Агенция за социално подпомагане
    Тони Костова – Директор на Регионална дирекция «Социално подпомагане» - Бургас
    Люк Зелдерлоо- Генерален секретар на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания / EASPD/
    Жос Тюнис- Фламандска агенция за хората с увреждания
    Жос Щеркс- Директор, Kleis, Белгия
    Ян Пфайфер- Представител на LUMOS; Председател на европейска експертна група по деинституционализацията
    Соня Стасковиак от екипа на проекта

След като представи домакините и поднесе извинения за невъзможността на Областния управител да участва в срещата и увери гостите, че той винаги е общувал активно с представителите на Неправителствения сектор и е съпричастен към техните проблеми, тя пожела да я запознаят с резултатите от приключилия проект – «Няма по-добро от устойчивостта на един проект, а създаването на работещ административен капацитет, каквато е целта на настоящия, изисква много усилия и най-вече добро сърце, за да се решават проблемите на хората с физически увреждания. В рамките на компетенциите на областния управител, винаги сме оказвали съдействие, има добър диалог между нас като представители на държавната власт, общинските власти и неправителствените организации от областта.»
    Г-жа Тони Костова запозна присъстващите с фактологична справка за предоставянето на услуги за хората с увреждания в региона и спомена за проблемите в тази посока – общините разчитат основно на държавноделегираните дейности, стартиралият процес на деинституционализация и работата по развиването на приемната грижа. 
          На свой ред г-н Георги Георгиев благодари за срещата, за проявеното професионално и човешко отношение към хората с увреждания и към организациите, предоставящи услуги за тях. Той сподели, че заключителният семинар се явява и Първи регионален форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания в Област Бургас, с което символично се дава старт на следващия етап от проекта, чието име не е избрано случайно, в превод е «Снежна топка» и тъй като ефектът на снежната топка е тя да става все по-голяма – такава е и мисията на проекта – да обединява все по-вече съмишленици и партньори, да създава капацитет вече на регионално и общинско ниво.
          В заключение г-жа Дукова благодари, че са избрали именно Бургас за форума и за предоставената възможност да се запознае с водещите организации по проекта – «Знам, че ви предстои много работа и дълъг път, затова ви пожелавам – кураж, сили и сърце, за да го извървите успешно».




Прочетено: 2765 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кръст за Бургас Черноморец Бургас Лятната естрада в Морската градина докато ние спи, те творят Конкурс прическа Бургас 2009 Az sym ot Burgas Конкурс прическа Бургас 2009 2 Spirit of Burgas Велодорожка Pepi Весела
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development