Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

45% спад в строителството заради кризата



07 Септември 2010, Вторник



35%-45% е спадът в строителството в Бургаски регион в резултат на кризата. Това каза в интервю за „Фокус” председателят на Бургаската търговско – промишлена палата Цанко Иванов. Този спад е дал отражение и върху търговията със строителни материали.

35%-45% е спадът в строителството в Бургаски регион в резултат на кризата. Това каза в интервю за „Фокус” председателят на Бургаската търговско – промишлена палата Цанко Иванов. Този спад е дал отражение и върху търговията със строителни материали.
По думите му ще има известно съживяване в края на лятото и през есента. Според него обаче това, което е било в сферата на строителството у нас и в частност по морето, никога няма да се върне.
Лошото според него е, че този строителен потенциал не се използва за изграждане на нов облик на градовете, за нови съвършени жилища, за инфраструктура, за пречиствателни станции, пътища – не само магистрали, но и междуселски пътища.
„Знаете, че една голяма част от българското население не живее в добри жилища. Ето в тази посока този строителен потенциал може да бъде използван”, обясни Иванов.
По отношение на туризма се наблюдава ръст в рамките на 10%-12%. „Но аз дълбоко се съмнявам, че приходите ще бъдат по-големи от миналата година, тъй като числеността не се определя по брой дни, които туристът прекарва на морето, а по численост на дошли тук. Общо взето наблюдавам и мои близки и познати – почивките им се свеждат до седмица. Малко хора могат да си позволят по-дълга почивка”, посочи още Иванов.

http://www.nessebarmedia.com/news.php?cat_id=1&id=1188



Прочетено: 2586 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Международен Семинар на фризьорите София Spirit of Burgas Стив и аз аз евро 2008 Балчик Декабрь 2017 года Попрошайка воробей Конкурс прическа Бургас 2009 Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове Изпращане...
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development