Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Затварят кръстовище в Община Созопол заради катастрофи



03 Септември 2010, Петък



Във връзка с увеличения пътен трафик през летния сезон и вероятността от настъпване на пътни инциденти в района на пътя Отманли – с. Веселие и пътя ваканционно селище “Дюни” – ваканционно селище “Св. Тома” / и двата, разположени на територията на Община Созопол/, в началото на м. юли 2010 година е изготвено сигнално писмо до Директорът на Агенция “Пътна инфраструктура” – София. Междувременно в сектор “Пътна полиция” ОДМВР Бургас са постъпили сигнали за увеличаване на броя на ПТП със значителни материални щети на кръстовището, обслужващо пътя “Созопол – Приморско” / край местността “Алепу”/. До момента на това място са възникнали 17 катастрофи, което акцентира върху необходимостта за вземане на спешни мерки за обезопасяване на участъка.

Във връзка с увеличения пътен трафик през летния сезон и вероятността от настъпване на пътни инциденти в района на пътя Отманли – с. Веселие и пътя  ваканционно селище “Дюни” – ваканционно селище “Св. Тома”  / и двата, разположени на територията на Община Созопол/, в началото на м. юли 2010 година е изготвено сигнално писмо до Директорът на Агенция “Пътна инфраструктура” – София.
Междувременно в сектор “Пътна полиция” ОДМВР Бургас са постъпили сигнали за увеличаване на броя на ПТП със значителни материални щети на кръстовището, обслужващо пътя “Созопол – Приморско” / край местността “Алепу”/. До момента на това място са възникнали 17 катастрофи, което акцентира върху необходимостта за вземане на спешни мерки за обезопасяване на участъка.
В тази връзка на 04.08.т.г. Регионална комисия, създадена за установяване на актуалната пътна проблематика, в която влизат представители на сектор “Пътна полиция” ОДМВР Бургас и Областно пътно управление – Бургас, е посетила въпросното кръстовище, като становището на комисията е, че осигуряването на безопасни условия на движение и възможно само след реализиране на проекта за изграждане на пътно кръстовище. Поради липсата на финансови възможности за изпълнение на проекта, комисията е предложила кръстовището да се затвори със стоманена предпазна ограда или пясъчен вал.
На основание Заповед на Агенция “Пътна инфраструктура” – София, която е съгласувана с Главна дирекция “Охранителна полиция” – София, пътния участък Созопол – Каваци – Дюни остава без връзка с пътя Созопол – Царево. За направената промяна на 27.08.т.г. е информирана Община Созопол, с цел оповестяване на населението. Информация за настъпилите промени в организацията на е подадена и до фирмите – превозвачи, осъществяващи превози по Южното Черноморие.




Прочетено: 3088 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Регулиращи Кокили за Шпакловка и Oкачени тавани Паметник на незнайния войн Spirit of Burgas производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени ВИК УСЛУГИ БУРГАС Арменската черква Сурп Хач Европейка Великденско яйце Дружинката Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ kupi dari Созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development