Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪТЯ ПРЕЗ ОКОТО НА ДЕТЕТО



22 Август 2010, Неделя



На 21 август 2010г. от 10.30ч. в Южния парк в София се проведе мероприятие на тема „Безопасността на пътя през окото на детето”. Организатори на събитието са Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7) и Съюза на българските автомобилисти, в партньорство с Пътна полиция и Българският червен кръст и със съдействието на Столична община. Идеята на събитието беше да привлече внимание към една изключително актуална тема – безопасността на нашите деца по пътищата. За съжаление, статистиката за пътните инциденти в България продължава да бъде мрачна. Това налага нуждата от подобни мероприятия, които да отправят послание към обществеността като цяло, а също така и апел към родителите да напътстват своите деца и да им дават добър личен пример в познаването и спазването на правилата за безопасност на движение.

На 21 август 2010г. от 10.30ч. в Южния парк в София се проведе мероприятие на тема „Безопасността на пътя през окото на детето”.  Организатори на събитието са Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7) и Съюза на българските автомобилисти, в партньорство с Пътна полиция и Българският червен кръст  и със съдействието на Столична община.

Идеята на събитието беше да привлече внимание към една изключително актуална тема – безопасността на нашите деца по пътищата. За съжаление, статистиката за пътните инциденти в България продължава да бъде мрачна. Това налага нуждата от подобни мероприятия, които да отправят послание към обществеността като цяло, а също така и апел към родителите да напътстват своите деца и да им дават добър личен пример в познаването и спазването на правилата за безопасност на движение.

Дейностите, включени в инициативата, целяха да обогатят знанията и уменията на децата, за това, как да се ориентират и справят по-добре в различни ситуации на пътя. Те бяха замислени така, че да бъдат интересни и забавни за малчуганите, защото не е тайна, че децата възприемат и учат най-добре чрез игри. Малките участници се включиха с голямо желание в организирания от Асоциация А.Р.И.З.-7 детски пленер с рисунки на тази тема, като показаха своето виждане за движението по пътищата. Рисунките бяха оценени от жури, формирано от организаторите и спонсорите на събитието, като най-добрите от тях получиха специални награди. 

Децата имаха възможност да наблюдават и нагледните демонстрации, подготвени за тях от представители на КАТ и БЧК. Те се забавляваха, пускайки сирените на специално докараната за целта патрулна кола на КАТ; изслушаха обясненията на регулировчика и видяха основните сигнали, които той подава на шофьорите и пешеходците; присъстваха на оказване на първа помощ при пътен инцидент, представена от младежкия екип на БЧК. Тези от тях, които се чувстваха по-уверени в познаването на правилата за движение, показаха знанията си, решавайки специално подготвените за тях листовки от СБА.

Спонсори на събитието бяха ФАРТТ ООД, ПОЛИГРАФ СНАБ, ДЕВИН АД, Списание ШАРЕНО, фирма АВЕКС и ИВИТАЛ КОНСУЛТ.
На събитието присъстваха и редица медии.

Организаторите възнамеряват да превърнат тази благородна инициатива в ежегодно национално мероприятие, провеждано в няколко градове на страната ни.

Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7



Допълнителна информация


І.  Спонсори на мероприятието

1.    ФАРТТ  ООД – официален вносител на немските бои „Лукас” –  предоставили боите за детския пленер
2.    ПОЛИГРАФ  СНАБ – предоставили картони за детския пленер
3.    ДЕВИН АД – осигурили минерална вода ичаст от подаръците за детския пленер
4.    Сп. ШАРЕНО – предоставили детски списания за подаръци
5.    Фирма АВЕКС – осигурила озвучаването
6.    ИВИТАЛ КОНСУЛТ – подпомагнали цялостното реализирането на събитието

ІІ. Участници в журито, оценило рисунките от детския пленер
1.    Павлин Петров – председетел, А.Р.И.З.-7
2.    Светлана Петрова – водещ на детския пленер и Пр, А.Р.И.З.-7
3.    Милена Груева – управител, ФАРТТ ООД
4.    Светослав Кръстев – член на управителния съвет, СБА и президент на БФПК
5.    Петранка Недялкова – зам. директор  Столичен съвет, БЧК
6.    Биляна Тонева – група „Видео контрол и превенция”, КАТ
7.    Екатерина Михайлова – ДЕВИН АД
8.    Албена Мерджанова – зам. директор, Национален дворец на децата




Прочетено: 3669 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Градините на Версай от Бутик докато ние спи, те творят вместо сняг на Коледа Мишка лека вечер Стилът на знаменитостите Нова професия Пролет преди листата ПЕПИ Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Йордановден 2011, Бургас - от Тина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development