Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ИЗЛОЖБА НА ЕЛЕНА КАЛУДОВА В МОРСКА ГАЛЕРИЯ БРИЗ - БУРГАС



19 Август 2010, Четвъртък



На 23 август в центъра на Бургас, на ул.Богориди 16 отваря врати едно ново художествено пространство – Морска галерия „Бриз”. Случайно или не, известният бургаски галерист Бояджиев е решил първата изложба в новата зала да бъде на една млада художничка.

      На 23 август  в центъра на Бургас, на ул.Богориди 16 отваря врати едно ново художествено пространство – Морска галерия „Бриз”. Случайно или не, известният бургаски галерист Бояджиев е решил първата изложба в новата зала да бъде на една млада художничка.
     Елена Калудова е родена през 1982г. в Бургас. През 2003г завършва Частната академия по изкуствата „Жул Паскин” в София, а през 2010г. и Националната художествена академия, специалност живопис при проф.Андрей Даниел. В своята творческа биография художничката има участие в 8 национални изложби. Три пъти нейни творби са показвани и в Бургас.
     През 2009г учи живопис в Италия. В гр.Асколи Пичено участва в съвместен проект с художници от Италия, Словакия, Албания, Иран и България. Две нейни платна са собственост на градската галерия на Асколи Пичено. В Италия Елена Калудова участва със свои творби в още две международни изложби. През 2009г. прави първа самостоятелна изложба живопис в гр. Мачерата. Между платната й са показани и фотографии на нейния баща – д-р Любомир Калудов, хирург в Бургас.  Събитието е отразено широко в италианската преса и електронни медии. Поради големия интерес изложбата живопис и художествена фотография е експонирана отново в друга галерия на гр.Мачерата. Същата година младата художничка работи в сценографския екип на международния оперен фестивал Sferisterio –Macerata.
     В първата си самостоятелна изложба в България  /от 23 август до 4 септември – Морска галерия „Бриз”/ Елена Калудова ще покаже своята дипломна работа от НХА – 9 платна живопис и видео пърформанс. Провокативната тема „Кокали” предизвика коментарии сред професорите в Академията и сред художествените среди в столицата, където нейният талант на живописец беше признат за безспорен.
     В изложбата участват и нейни творби от цикъла „Моите пътувания в Италия” – композиции, в които художничката с присъщия си тънък усет за колорит и смело съчетаване на цветовете предава своите чувства, емоции и отношение към Италия и нейните приятели там.
     Откриването на самостоятелната изложба живопис на Елена Калудова е на 23.08 /понеделник/ от 19 часа.




Прочетено: 6398 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Флора -Бургас-2009.JPG Аз Нощен Париж от Бутик джу зън-зън Графила 2009, Бургас Странджанска гора АЗ ПЕПИТА казан с тръжи розичка Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development