Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Няма радиация на ВромосКлючови думи: Няма радиация на плажа „Вромос” е категоричата оценка институциите, които направиха измервания там през миналата седмица. Измерванията на плажа бяха извършени от независима лаборатория в София, РИОКОЗ, РИОСВ и „Гражданска защита”- Бургас. Измерванията бяха инициирани от кмета на община Созопол Панайот Рейзи и кмета на гр. Черноморец Добри Добрев след като жителите на Черноморец се вдигнаха на протест срещу заповедта на областния управител Константин Гребенаров за забрана за плажуване на плажа „Вромос” заради наличието на радиация. Още по време на измерванията, уредите на представените институции показаха показатели, които са в нормите, а някои от тях – дори и по- ниски. Полевите изследвания на място бяха последвани от лабораторните изследвания, които вече са готови и се очаква да бъдат предоставени днес, сряда на кмета на Черноморец Добри Добрев.”Очаквам в сряда да получа окончателните резултати от измерванията- заяви за в-к „Созопол” и добави, че в разговор по телефона от независимата лаборатория са го уверили, че резултатите сочат, че няма радиация. Има леко завишения на фона, но е в пределите на нормите. Резултатите от изследването, в което взеха участие всички държавни институции, имащи отношение към проблема ще бъде изпратено да всички институции, включително и до главния инспектор Тенчев, по чиито препоръки областния управител издаде заповедта за забрана за плажуване на „Вромос”. В началото на седмицата бяха направени рутинни измервания на фона и на пясъка от РИОКОЗ и РИОСВ, които се правят в началото на пролетта и в края на лятото.
18 Август 2010, СрядаНяма радиация на плажа „Вромос” е категоричата оценка институциите, които направиха измервания там през миналата седмица. Измерванията на плажа бяха извършени от независима лаборатория в София, РИОКОЗ, РИОСВ и „Гражданска защита”- Бургас. Измерванията бяха инициирани от кмета на община Созопол Панайот Рейзи и кмета на гр. Черноморец Добри Добрев след като жителите на Черноморец се вдигнаха на протест срещу заповедта на областния управител Константин Гребенаров за забрана за плажуване на плажа „Вромос” заради наличието на радиация.

Няма радиация на плажа „Вромос” е категоричата оценка институциите, които направиха измервания там през миналата седмица.

Измерванията на плажа бяха извършени от независима лаборатория в София, РИОКОЗ, РИОСВ и „Гражданска защита”- Бургас. Измерванията бяха инициирани от кмета на община Созопол Панайот Рейзи и кмета на гр. Черноморец Добри Добрев след като жителите на Черноморец се вдигнаха на протест срещу заповедта на областния управител Константин Гребенаров за забрана за плажуване на плажа „Вромос” заради наличието на радиация.

Още по време на измерванията, уредите на представените институции показаха показатели, които са в нормите,а някои от тях – дори и по- ниски. Полевите изследвания на място бяха последвани от лабораторните изследвания, които вече са готови и  се очаква да бъдат предоставени днес, сряда на кмета на Черноморец Добри Добрев.”Очаквам  в сряда да получа окончателните резултати от измерванията- заяви за в-к „Созопол” и добави ,че в разговор по телефона от независимата лаборатория са го уверили, че резултатите сочат,че няма радиация. Има леко завишения на фона, но е в пределите на нормите.

Резултатите от изследването, в което взеха участие всички държавни институции, имащи отношение към проблема ще бъде изпратено да всички институции, включително и до главния инспектор Тенчев, по чиито препоръки областния управител издаде заповедта за забрана за плажуване на „Вромос”.

В началото на седмицата бяха направени рутинни измервания на фона и на пясъка от РИОКОЗ  и РИОСВ, които се правят в началото на пролетта и в края на лятото.

http://www.sozopol.bg/Прочетено: 3074 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 
1
B-s
18.08.2010 19:19
0
Радиацията не е прах , който дъжда може да измие.
Какви са резултатите от "рутинните" замервания на РИОКОЗ и РИОСВ?
Главен инспектор Тенчев , не е ли в състава на тези институции.
Нека не си крием главите като щрауси.
Кажете истината.Другото е ясно.


Снимки от Бургас
Добави снимка
ГРАФИЛА 2009, Бургас Spirit of Burgas Хозяин причала попътна Пътна помощ - ADAC МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND ЦЪРКВА сградата на Общината В Несебър Александропулис, Гърция - юни.2007 pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development