Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Карнобат свива разходите с актуализация на бюджета



16 Август 2010, Понеделник



Затягането на коланите” ще се отрази на строителната програма, няма да засегне образование, здравеопазване и социални дейности

Затягането на коланите” ще се отрази на строителната програма, няма да засегне образование, здравеопазване и социални дейности

586 000 лв. по-малко от предварително заложените ще бъде държавната субсидия в бюджета на Карнобат – стана ясно на последната сесия на Общинския съвет.

Към 30 юли изпълнението на приходната част е достигнала 6 586 125 лв.от планираните за годината 15 570 649 лв.

След актуализацията се очаква приходите в края на годината да бъдат 15 140 364 лв.

„Затягането на коланите” ще се отрази основно на строителната програма, но няма да засегне средствата за образование, здравеопазване и социални дейности – успокои съгражданите си кметът Георги Димитров.

20% по-малко пари ще има за общинската администрация, разходите по изпълнение на културната програма също ще бъдат снижени с 15%, но пък за първото шестмесечие парите за образование са достигнали 48% от предвидените, като средствата за обслужване на детските градини са били напълно осигурени.

Това става възможно, защото община Карнобат е една от водещите в страната по привлечени средства от спечелени инфраструктурни проекти. В момента се реализира проект за образователна инфраструктура на стойност 5 750 749 лв., с европейски пари ще се строи претоварна станция, а процедурите по проект „Градска среда” са вече към приключване.

В условията на криза от екипа на кмета Георги Димитров отчитат много висока събираемост на данъците и приходите от това перо са с 1 018 000 лв. повече от предвидените. Добра новина е и едно от най-ниските нива на безработица в региона, което икономистите изчисляват с 5.1%.

Според градоначалника знак на надежда са заявените инвестиционни намерения на редица фирми и компании за концесиониране на различни видове общинска собственост.

От администрацията представят за гласуване на общинския съвет вече трето предложение за публично частно партньорство. От това партниране с бизнеса се очаква да бъдат решени важни инфраструктурни проблеми и да бъдат осигурени приходи от сделки с общинска собственост.

По време на сесията кметът Георги Димитров посочи като източник на средства и редицата спечелени проекти в социалната сфера. По това перо ще бъдат осигурени работни места по програмата „Домашен помощник и социален асистент”.

Вече трети месец с помощта на спонсори и дарители се реализира проектът за „социална трапезария”.

Като изход от кризата от общинската администрация определят всички алтернативни начини за привличане на средства и ангажиране на гражданите в различни програми.

До броени дни въпреки ограничените средства ще започне и ремонт на пътя от светофара до железопътната гара на Карнобат.

в-к Фактор
http://factor-bs.com/news-16248.html



Прочетено: 2872 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
вечерен Бургас Конкур глазами зрителя Довиждане, лято! Фонтанът на площад Черноморец Бургас МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. ПЕПИ газ 2 сградата на Общината Ботева МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development