Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Световният рекордьор по гмуркане за пръв път влиза в Черно море



13 Август 2010, Петък



Световният рекордьор по дълбочинно спускане под вода Паскал Бернабе за пръв път се гмурка в Черно море, въпреки че е обиколил много от водните басейни на планетата. Първите му срещи с България и нашето море са в Созопол, където в момента той провежда курс по обучение на висококвалифицирани водолази в т.нар. система technical diving /техническо гмуркане/. Французинът, покорил под вода 330 метрова дълбочина, даде днес, 12 август, пресконференция в Созопол. На нея той разказа за своя рекорд и за заниманията си в момента. Бернабе съобщи, че не възнамерява да подобрява рекорда, който е направил, но се надява някога някой да отиде по-дълбоко от тези 330 метра, въпреки че пет години няма по-добро постижение от неговото. В момента е отдаден освен на преподаването, но и на спусканията в подводни пещери. Преди пет години Паскал Бернабе решава да направи спускането под вода, което му носи световна слава. То отнема много време, изисква сериозна подготовка, голям екип, технически принадлежности, но французинът е доволен, че е предприел тази стъпка.

Световният рекордьор по дълбочинно спускане под вода Паскал Бернабе за пръв път се гмурка в Черно море, въпреки че е обиколил много от водните басейни на планетата.     Първите му срещи с България и нашето море са в Созопол, където в момента той провежда курс по обучение на висококвалифицирани водолази в т.нар. система technical diving  /техническо гмуркане/.
Французинът, покорил под вода 330 метрова дълбочина, даде днес, 12 август, пресконференция в Созопол. На нея той разказа за своя рекорд и за заниманията си в момента.
Бернабе съобщи, че не възнамерява да подобрява рекорда, който е направил, но се надява  някога някой да отиде по-дълбоко от тези 330 метра, въпреки че пет години няма по-добро постижение от неговото. В момента е отдаден освен на преподаването, но и на спусканията в подводни пещери.
Преди пет години Паскал Бернабе решава да направи спускането под вода, което му носи световна слава. То отнема много време, изисква сериозна подготовка, голям екип, технически принадлежности, но французинът е доволен, че е предприел тази стъпка.
Попитан защо е избрал България за провеждането на курс по техническо гмуркане  Бернабе оттовори, че тук има приятел, който го е насочил, визирайки русенеца Мирослав Славчев. Така е събран екип от десетина човека, които в момента интензивно работят под ръководството на световния шампион
„Първото ниво водолази, които участват в курса в Созопол, се представя много добре и като цяло имат желание да се научат“, каза още французинът .
Припомняме, че учениците на Паскал Бернабе у нас са подбрани според сериозни критерии – трябва да имат най-високите степени в любителското гмуркане - поне 200 гмуркания под вода, от които поне 30 на дълбочина над 30 метра.


Прочетено: 7040 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Глухарчета Три девойки ученички приятелки xx пчела морето в началото на новата година Аз с майка и татко попътна Конкурс прическа Бургас 2009 моите цветя витраж2
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development