Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ректорът на ВСУ с грамота за принос в руско-българското сътрудничество



08 Август 2010, Неделя



Грамота за цялостен принос в развитието на руско-българското сътрудничество в областта на културата и образованието получи ректорът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” проф. Анна Недялкова. Престижното отличие й беше връчено лично от ръководителя на Руския културно-информационен център в София Владимир Иванов, съобщиха от университета.

Престижното отличие е за активната дейност на Руския център на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”


Грамота за цялостен принос в развитието на руско-българското сътрудничество в областта на културата и образованието получи ректорът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” проф. Анна Недялкова. Престижното отличие й беше връчено лично от ръководителя на Руския културно-информационен център в София Владимир Иванов, съобщиха от университета.

Признанието идва след успешното провеждане на Втората лятна квалификационна школа „Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд” в специализирания Руски център на ВСУ, потвърдиха от там. Инициативата се провежда втора поредна година в рамките на международен проект с Фонд „Русский мир”.

Освен проф. Недялкова с грамоти бяха наградени още директорът на центъра доц. д-р Галина Шамонина, д-р Стоянка Почеканска, главен експерт по руски език в Министерството на образованието, младежта и науката, както и всички лектори по време на школата за учители по руски език, която се проведе от 2 до 6 август във ВСУ „Черноризец Храбър”.  Нейната програма включваше методически семинари и практикуми, на които тази година присъстваха 60 преподаватели от средни и висши училища в страната.

Като инвестиция в модерното образование един от основните лектори – проф. Евгений Юрков, зам.-председател на Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература (МАПРЯЛ) и лектор в Санкт-Петербургския държавен университет, дари на ВСУ „Черноризец Храбър” учебници и методически пособия за преподаване на руски.

Своите благодарности към организаторите на квалификационния форум изказаха и други водещи педагози от Санкт-Петербургския държавен университет: доц. д-р Наталия Буре и проф. д. п. н Леонид Московкин от Катедра „Руски език като чужд и методика на преподаването му” във Факултета по филология и изкуства и директор на секретариата на МАПРЯЛ.

От българска страна събитието уважиха и представителите на Руския културно-информационен център Татяна Мишковская, началник на Федералната агенция „Россотрудничество” в България; Дмитрий Шилканов, началник на отдел „Култура” в РКИЦ; и педагогът русист д-р Владислав Лесневский.

В рамките на Лятната квалификационна школа „Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чужд” Руският център на Варненския свободен университет посрещна в залите си близо 60 преподаватели по руски език от средни и висши училища в София, Пловдив, Русе, Видин, Шумен и др., обясниха организаторите.

В заключителната част на форума проф. Юрков и доц. Шамонина, раздадоха на участниците удостоверения за усвояване и прилагане на иновационни образователни и информационни технологии в обучението по руски език, казаха от висшето училище. 

Създаденият в началото на 2009 г. Руски център във ВСУ „Черноризец Храбър” е първият на Балканите, който активно работи за популяризирането на славянския език, история и култура.





Варненски свободен университет, Черноризец Храбър,

Варненски свободен университет, Черноризец Храбър,
Прочетено: 3905 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Пролет на село Конструкция МАРИНА КЕИП Забранено за нудисти Весела Конкур глазами зрителя kupi dari нощен бряг Черноморец-Поморие Бургас, ФЛОРА 2009 Залез козунак
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development