Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургаските деца с богат избор за спорт



04 Февруари 2010, Четвъртък



Програмата осигурява свободен достъп до спортните бази, безплатни занимания и помощ от квалифицирани специалисти Министерство на физическото възпитание и спорта одобри шест бургаски проекта по програма „Спорт за децата в свободното време”, съобщиха от пресцентъра на общината. Проектите са подготвени от: - Баскетболен клуб „Черноморец”; - Спортен клуб по бокс „Победа – Черноморец”; - Яхт клуб „Порт Бургас”; - Спортен клуб по водна топка „Черноморец”; - Спортен клуб „Аякс” – кик-бокс; - Клуб по конен спорт „Кубар”.

Програмата осигурява свободен достъп до спортните бази, безплатни занимания и помощ от квалифицирани специалисти

Министерство на физическото възпитание и спорта одобри шест бургаски проекта по програма „Спорт за децата в свободното време”, съобщиха от пресцентъра на общината. Проектите са подготвени от:

- Баскетболен клуб „Черноморец”;

- Спортен клуб по бокс „Победа – Черноморец”;

- Яхт клуб „Порт Бургас”;

- Спортен клуб по водна топка „Черноморец”;

- Спортен клуб „Аякс” – кик-бокс;

- Клуб по конен спорт „Кубар”.

В програмата са включени и Волейболен клуб – Айтос, Клуб по тенис на маса „Златен дракон” – Несебър, Волейболен клуб „Ропотамо” – Приморско и Волейболен клуб „Странджа” – Средец. Така одобрените проекти за област Бургас стават общо 10.

В национален мащаб статистиката показва, че са одобрени 272 проекта, а са отхвърлени 130.

През последните години в програмата са включвани по 1-2 бургаски клуба. По-голямата активност и по-добре подготвените през 2010-та проекти ще допринесат за приобщаването на повече бургаски деца към спорта.

Областният експерт на МФВС Иво Янакиев съобщи още, че на 1.04стартира програмата „Научи се да плуваш”, която ще е активна в продължение на една календарна година. Основната й цел е началното обучение по плуване на деца между 7 и 11 години /1-ви – 5-ти клас/, с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност, предпазване от удавяне и създаване на предпоставки за последващи системни занимания с  водни спортове.

Програмата осигурява свободен достъп до спортните бази, безплатни занимания и помощ от квалифицирани специалисти за децата, желаещи да спортуват.

Бургаските клубове трябва да предадат готовите си проекти най-късно до 01.03.2010 г. при Иво Янакиев.



Прочетено: 3105 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
pepi аз Ремонтира носачи BMW Best friends Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове Стилът на знаменитостите АРКУТИНО В солнечный день завихряне Конкурс прическа Бургас 2009 ИЗКУПУВАМЕ Фирми : ЕООД, ООД, АД, ЕАД със Задължения + Освобождаваме от Солидарната Отговорност... ПОЛКОВНИКА
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development