Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Интегрираният воден проект на Бургас ще приключи в срок



20 Януари 2010, Сряда



Интегрираният воден проект на град Бургас е един от малкото проекти по Програма ИСПА, който ще бъде успешно завършен в определения срок, стана ясно днес /19 януари/ на пресконференция в Община Бургас. Участие в срещата взеха зам.-кметовете на Община Бургас Костадин Марков и Атанаска Николова, изп. директор на „ВиК” ЕАД - Бургас Ганчо Тенев, Иван Тодоров – ръководител на звено за изпълнение на проекта във водното дружество, Йорданка Стоянова – директор на дирекция „Европейски инфраструктурни проекти” към МРРБ, представители на ИСПА, на фирмата – изпълнител и надзорния орган.

Интегрираният воден проект на град Бургас е един от малкото проекти по Програма ИСПА, който ще бъде успешно завършен в определения срок, стана ясно днес /19 януари/ на пресконференция в Община Бургас.
Участие в срещата взеха зам.-кметовете на Община Бургас Костадин Марков и Атанаска Николова, изп. директор на „ВиК” ЕАД - Бургас Ганчо Тенев, Иван Тодоров – ръководител на звено за изпълнение на проекта във водното дружество, Йорданка Стоянова – директор на дирекция „Европейски инфраструктурни проекти” към МРРБ, представители на ИСПА, на фирмата – изпълнител и надзорния орган.
„Благодарение на доброто сътрудничество между МРРБ, бургаското дружество „ВИК” и Община Бургас интегрираният воден проект ще бъде един от малкото проекти по Програма ИСПА, приключили успешно и в срок”, заяви зам.-кметът с ресор евроинтеграция Атанаска Николова.
Проектът включва ремонт на около 20 км от ВиК – мрежата на града. Рехабилитацията обхваща полагане на 13,5 км. водопроводи и изграждане на 6,5 км. канализационна мрежа.
До момента са напълно приключили дейностите по обновяване на Пречиствателната станция за отпадъчни води на град Бургас, изграден е главен водопровод от резервоар Лозово до хотел „Мираж” в к-с Славейков и е завършена канализационната мрежа в кв. Победа.
За реализацията на домовите отклонения в квартала Община Бургас отпусна допълнително 400 000 лв. Окончателното завършване на обекта е до края на юли тази година, когато трябва да бъдат възстановени изцяло пътните настилки на улиците в кв. Победа, включени в проекта.
Йорданка Стоянова – директор на дирекция „Европейски инфраструктурни проекти” в МРРБ заяви, че според направения финансов анализ по Програма ИСПА има спестени средства, които ще бъдат вложени в асфалтиране на улиците в кв. Победа. Освен тях за приключване на този обект средства ще бъдат отпуснати още от Община Бургас /300 000 лв./ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ към МОСВ /1,5 млн. лв./.
Работата по рехабилитацията и разширяването на вътрешната водопроводна мрежа трябва да завърши окончателно до 30 април 2010 г., когато е и крайният срок за приключване на дейностите на този обект по проекта. Най-късно тогава трябва да се финализира подмяната на водопровода по ул. „Одрин”.
До сега нови водопроводи са положени в участъците от ул. „Струга” до площад „Трапезица”, по ул. „Проф. Якимов”, под „Цар Симеон I” в отсечките „Константин Величков” – „Хан Аспарух” и „Хан Аспарух” – „Стефан Караджа”, подменена е деривация Камчия южен клон в землището на с. Костен /община Сунгурларе/ и е обновен бургаския водоем „Изгрев”.
Общата стойност на целия проект е 21 млн. евро, 10 млн. от които се предоставят безвъзмездно по Програма ИСПА, а останалите 11 млн. евро са отпуснати от Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ на дружество „ВиК”-Бургас.






Прочетено: 4567 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas камини булка от Бургас Международен Семинар на фризьорите София Животът продължава Spirit of Burgas Фонтанът на Spirit of Burgas ФАРА НА АХЕЛОЙ Сладурани с ЛЕГО Републиканска след ремонта Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development