Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бившият шеф на „Бургасинвест” предаден на икономическа полиция



07 Януари 2010, Четвъртък



Новият управител на дружество „Бургасинвест” Атанас Щерев предаде днес в Икономическа полиция документи срещу предшественика си Димитър Коточев. Касае се за умишлено укриване на цялата документация, свързана с узаконяване ремонта на печално известния бл. 81 в к-с „Лазур”, наричан „падащия блок”. Преди години сградата е била антисеизмично укрепена със средства на Община Бургас, а инвеститорският контрол се е осъществявал от „Бургасинвест”. Дружеството тогава е било ръководено от управителя Димитър Коточев.

Новият управител на дружество „Бургасинвест” Атанас Щерев предаде днес в Икономическа полиция документи срещу предшественика си Димитър Коточев.
Касае се за умишлено укриване на цялата документация, свързана с  узаконяване ремонта на печално известния бл. 81 в к-с „Лазур”, наричан „падащия блок”.
Преди години сградата е била антисеизмично укрепена със средства на Община Бургас, а инвеститорският контрол се е осъществявал от  „Бургасинвест”. Дружеството тогава е било ръководено от управителя Димитър Коточев.
Заради укриването на документите, след извършените ремонтни дейности по жилищния блок не са могли да бъдат финализирани строителните документи и сградата е без съответните актове.
Папките са открити от новия управител Атанас Щерев, който днес ги предаде в икономическа полиция.
Срещу Коточев е образувано досъдебно производство с постановление на прокуратурата за извършено престъпление по чл. 219, ал. 4 от Наказателния кодекс по същия казус след подаден сигнал от Обществения посредник на Бургас Таньо Атанасов.
Отстраняването на Коточев стана факт преди няколко месеца след двегодишно разтакаване и много усилия на новата общинска администрация.
По същата схема Димитър Коточев е саботирал финансирането, завършването или узаконяването на редица други инфраструктурни проекти на Общината. Към днешна дата местната власт в Бургас полага усилия да съхрани дружество „Бургасинвест” и да придобие 100 % собственост върху него. Подготвя се оздравителна програма и се актуализират лицензите му за различни видове дейност.




Прочетено: 3837 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
хотел приморец съботно кафе полети и пристани 01 Лятната естрада в Морската градина къща над р-нт врабец Хебел ремонтира,кормилна система спретната къщурка МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО ШПАКЛОВАНЕ И БОЯДИСВАНЕ STORCH-AIRLESSCO SL1100 pepta HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Градините на Версай от Бутик
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development