Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Рекорден брой смелчаци се очаква да скочат за кръста на Йордановден



05 Януари 2010, Вторник



Положителните температури и необичайно топлото за това време на годината време се очаква да повиши броя на смелчаците, които ще скочат за кръста на Йордановден.

словието да вземеш участие в надпреварата е навършени 16 години

Положителните температури и необичайно топлото за това време на годината време се очаква да повиши броя на смелчаците, които ще скочат за кръста на Йордановден.

По традиция в Бургас честванията ще започнат от 8.30 часа с празнична литургия в Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий”.

Ритуалът по благославяне на частите и бойните знамена на българското войнство от Военен гарнизон – Бургас и тържественият богоявленски водосвет ще бъдат извършени от 11.00 часа на площад „Св. св. Кирил и Методий”.

Веднага след това от 11.15 часа ще стартира и литийното шествие за спасяването на Светия кръст, което ще премине по маршрута – ул. „Александровска” - ул. „Богориди” - Морската градина - Моста. Началото на ритуала по хвърляне в морето от мостика и спасяване на Светия кръст ще бъде дадено в 11.45 часа.

Смелчаците, които желаят да вземат участие в надпреварата, трябва да имат навършени 16 години. Записването ще се извършва на 6 януари от 10.30 до 11.30 часа на моста само срещу представяне на лична карта, документ за актуален медицински преглед и подписване на специална декларация, с която поемат отговорност за своето здравословно състояние.

С венци и цветя на 6 януари ще бъде отбелязана 162 – та годишнина от рождението на националния герой, поет и революционер Христо Ботев. Тържественият ритуал ще бъде отслужен от 12.00 часа пред паметника на Христо Ботев в Морската градина на Бургас.

ПРОГРАМА ЗА ЙОРДАНОВДЕН И

162 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО БОТЕВ

08.30 часа  –  храм  „Св .св. Кирил и Методий”

Празнична литургия за Йордановден /Богоявление/

11.00 часа  –  площад  „Св. св. Кирил и Методий”

Тържествен богоявленски водосвет и благославяне на частите и бойните знамена на българското войнство от гарнизон – Бургас

11.15 часа – от пл. „Св. св. Кирил и Методий” до мостика в Приморски парк

Литийно шествие за спасяване на Светия кръст

11.45 часа – мостик в Приморски парк

Спасяване на Светия кръст

12.00 часа – паметник на Христо Ботев

Тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 162 години от рождението на Христо Ботев

в-к Фактор



Прочетено: 4154 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Парк в Бургас, Младежки дом Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Близо до жп гарата Мой хороший знакомый из Бургаса Нощен Париж от Бутик търговски център хотел приморец димитров ден Руски паметник, Бургас Хамали Грийн – Пренос и Транспорт
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development