Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Юлиана Дончева: Присъствието на Церовски в пленарна зала като министър ме разсмива до сълзи



21 Септември 2004, Вторник


Автор: Burgas Info



"Не всеки месец, а всеки ден министър Церовски ни дава повод да констатираме, че едва ли е имало по-вреден министър от този. И отново да му поискаме оставката едва ли ще има някакъв ефект. Като че ли всички се уморихме да наблюдаваме действията на некадърни министри без те да бъдат наказвани за това", това заяви в он- лайн разговор народният представител от Новото време Юлиана Дончева. Повече от два часа Дончева отговаря на въпроси във виртуалната приемна на нейната партия. Част от въпросите бяха свързани с работата на министъра на регионалното развитие Валентин Церовски.
На въпрос на Бургас инфо за дейността на МРРБ по отношение на концесиите на плажовете, Юлиана Дончева заяви, че Новото време внесе законопроект, който вече е приет и дава по- големи възможности за контрол над концесионерите и съответната общинска администрация. "Пасивността на министър Церовски е проблем, с който се заннимавам отдавна и ще останем непримирими спрямо него", допълни Юлиана Дончева. Тя призна, че единственото нещо, което я е разсмивало до сълзи в парламента е присъствието на Валентин Церовски в пленарна зала като министър.
Репортер на Бургас инфо попита Юлиана Дончева и за проектозакона за Черноморското крайбрежие, предложен от МРРБ. Проектът предизвика серия от протести в морските общини. "Щом почти всички крайморски общини протестират срещу предложенията, явно те не могат да бъдат подкрепени в сегашния им вид", обяви народната представителка. Според нея част от решенията в законопроекта не са особено разумни.
В сегашния си вариант, проектозаконът предвижда обособяването на две зони. Зона "А" включва плажната ивица и земите на 200 метра от морето. В тази зона строителството на масивни сгради ще бъде абсолютно забранено. Зона "Б" обхваща двукилометрова линия от плажа към вътрешността. Там строителството е силно ограничено, забраняват се и редица стопански и земеделски дейности. Земята в тези зони ще бъде публична държавна собственост. Според жители на морските общини, зонирането ще доведе до повторна национализация.
В он- лайн разговора Юлиана Дончева призна като поредна слабост в работата на министър Церовски лошото състояние на пътищата в страната. Тя се съгласи, че сегашното правителство не отделя достатъчно средства за ремонта на пътните артерии. "Освен за образование, в бюджет 2005 ще настояваме да се отпуснат допълнителни пари за подобряване състоянието на пътищата", допълни Юлиана Дончева.



Прочетено: 2465 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
витраж3 Неизмазана тухлена селска къща Дружинката Почистваща фирма Варна хубава вечер Един рицар в Париж от Бутик хотел прозорци в хале Инкубатори за люпене на яйца vvz HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО камини всичко за отопланието
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development