Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

По време на криза Бургас спечели награда за „Най-добър бизнес град



30 Октомври 2009, Петък



Бургас бе обявен за „Най-добър бизнес град" от организаторите на класацията „Най-добрият град за живеене в България”. Това е изключителен комплимент за работата на кмета Димитър Николов и екипа му в условията на финансова криза. ФГрупа бургазлии са отправили оферта към самозаблудениете с предложение догодина да се подпомогне общината да спечели всички онлайн конкурси, без обшинскиет служители да си губят времето да кликат всеки ден по 6 пъти на едни и също място. Това ще доведе до повишаване качеството на обслужване

Бургас бе обявен за „Най-добър бизнес град" от организаторите на класацията „Най-добрият град за живеене в България”. Това е изключителен комплимент за работата на кмета Димитър Николов и екипа му в условията на финансова криза.

През 2009 година Общината реализира мощна строителна програма и се превърна в най-големия инвеститор на територията на Бургас. Така беше осигурена заетост за служителите на над 150 местни фирми. Едновременно с това конкуренцията при участието в прозрачните общински конкурси намали себестойността при изпълнението на множество инфраструктурни проекти.

През 2009 г. Община Бургас насочи много усилия към привличането на инвеститори и осигуряването на подходящи условия за работата им. Издаден беше атрактивен икономически каталог, рекламиращ града и региона. Чрез активната си международна дейност общинска администрация влезе в контакт с много чуждестранни предприемачи.

Тази година Бургас отбеляза ръст в туристическата дейност. С предвидлива общинска политика, особено в областта на културата, бяха привлечени много туристи. По този начин бяха повишени печалбите на местните фирми от всички сектори, обслужващи туризма.

Община Бургас спечели и започна да изпълнява 2 проекта по ОП „Административен капацитет”. Единият повишава информираността на гражданите и бизнеса за административната дейност, обслужването и процесите при вземане на решения в Общината. Вторият проект спомага за създаване и утвърждаване на механизъм за успешни публично-частни партньорства в община Бургас и Югоизточен планов регион.

Протегнатата ръка на общинска администрация беше поета от инвеститорите и в града бързо започнаха да се реализират успешни публично-частни партньорства. Чрез този вид взаимодействие беше изградена нова спортна зала, предстои строителството на нова многопрофилна болница с медицински център и големи спортни обекти.

В Бургас бяха построени и се строят нови МОЛ-ове, престижни търговски марки отварят свои представителства в града.

Със средства по друг спечелен европроект се обособяват две нови индустриални зони, към които вече проявяват интерес инвеститори от страната и чужбина.

Община Бургас и представители на бизнеса заедно построиха множество нови детски и спортни площадки в града. Това се случи благодарение на установените партньорски отношения между тях.

В тазгодишното издание на надпреварата „Най-добрият град за живеене”, съвместна инициатива на Дарик радио и в-к „24 часа", Бургас спечели трето място в официалната и читателската класация, нареждайки се след София и Варна. Миналата година градът беше на пето място и в двете класации, а през 2007-ма на пето място в официалната и на десето място в читателската класация. Кметът Димитър Николов благодари на всички приятели на Бургас, които активно го подкрепиха в гласуването по интернет.

През 2009 г. Бургас направи голяма КРАЧКА НАПРЕД в развитието си със съвместните усилия на общинска администрация, местен парламент, бизнес и неправителствени организации, медии, но най-вече благодарение на мощната подкрепа на всички бургазлии! 


Прочетено: 2739 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Мой хороший знакомый из Бургаса флора 2008 МАШИНА ЗА ПЕРДАШЕНЕ НА МАЗИЛКИ ROKAMAT, ГЕРМАНИЯ-2700 ЛВ. Приятелки в три цвята Созопол Приятелки в три цвята Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 лека вечер Spirit of Burgas Учебници CALLAN метод HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development