Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Деца от Бургас получиха награди в 14-тото издание на конкурса Здравей ваканция



19 Октомври 2009, Понеделник



В Благоевград бяха отличени победителите в традиционния конкурс за детска рисунка на тема “Здравей, ваканция! Ваканция с Coca-Cola”, а най-добрите творби са изложени в Младежкия дом в града. Конкурсът се организира за 14-та поредна година от Обединен детски комплекс - Благоевград и компанията Coca-Cola, с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката и Националния дворец на децата. Неговата идея е да насърчава децата да развиват таланта и уменията си в областта на изобразителното изкуство.

428 рисунки и пластики се състезаваха в националния детски конкурс “Здравей, ваканция! Ваканция с Coca-Cola” 
Четири  деца от Бургас получиха награди
В Благоевград бяха отличени победителите в традиционния конкурс за детска рисунка на тема “Здравей, ваканция! Ваканция с Coca-Cola”, а най-добрите творби са изложени в Младежкия дом в града.
Конкурсът се организира за 14-та поредна година от Обединен детски комплекс - Благоевград и компанията Coca-Cola, с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката и Националния дворец на децата. Неговата идея е да насърчава децата да развиват таланта и уменията си в областта на изобразителното изкуство.
Седем годишният Кристиян Дичев от Бургас получи първа награда  в категорията  при най-малките участници в конкурса (5-7 годишни). На Силвия Ганчева (16г.) беше присъдено 3-то място във възрастовата категория 13-17 години. С поощрителни награди за рисунка бяха отличени Владислав Вълканов (16г.) и Даниела Kараиванова (15г.)
От самото си създаване конкурсът се радва на изключително голям интерес, като тази година в него взеха участие 424 деца от 26 населени места от цялата страна, а журито разгледа 428 рисунки и пластики.
Според регламента на конкурса, в него могат да участват деца на възраст от 5 до 17 години, като те са разделени в три възрастови групи и две категории. В категория А се състезават деца от училища по изкуствата, профилирани паралелки в СОУ и професионални гимназии, школи по изобразително изкуство към ОДК, ЦРД, Центрове по изкуствата, читалища и др. В категория Б са деца от детски градини, начални, основни и средни училища и професионални гимназии, ОДК, ЦРД, ЦУТНТ и др.

Всички  наградените деца в конкурса “Здравей, ваканция! Ваканция с Coca-Cola” са както следва:
В категория А, във възрастова група 5-7 години първата награда беше връчена на Кристият Дичев, на 7 години, от Школа „Изобразително изкуство”, ОДК гр. Бургас.
При 8-12 годишните първото отличие  получи Ренета Станиславова, на 9 години, от Школата за изобразително изкуство «Артея» в Търговище.
От  възрастова група 13-17 години с първа  награда беше отличена Антоанета Костова на 17 години, от Школа „Живопис” към ОДК "Св. Ив. Рилски" в Казанлък.
В категория Б, при най-малките (5-7 години) с първата награда беше отличена Преслава Иванова на 6 години, от ЦДГ № 29 „Любимка”, гр. Добрич.
Най-високото отличие във възрастова група 8-12 години получи Радостина Димитрова на 12 години, от ОУ „Йордан Йовков”, гр. Каварна.
Калина  Иванова от СОУ „Цанко Церовски”  в гр. Полски Тръмбеш получи пълва награда във възрастова категория 13-17 години.
Наградата за плакат беше присъдена на Нелина Вълева на 9 години от Детски арт клуб „Гея” в град Ловеч.
Награди за пластика получиха Деница Василева на 11 години от с. Зафирово, област Силистра и Филип Владимиров на 9 години от Школата по керамика в град Плевен.





рисунки, детски, конкурс

рисунки, детски, конкурс

рисунки, детски, конкурс

рисунки, детски, конкурс
Прочетено: 9536 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Елена Във висините Кой си изгуби мидите? НЕБЕСЕН ПОГЛЕД Машините на Леонардо димитров ден Мой хороший знакомый из Бургаса Духовности Камини CLAM Родното небе
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development