Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Откриха модерен базар в бургаския комплекс „Меден рудник”



14 Октомври 2009, Сряда



Кметът на Община Бургас Димитър Николов преряза днес /14 октомври/ лентата на модерен търговски базар в най-големия жилищен коплекс в града „Меден рудник”. Такава инициатива бе реализирана през лятото, след като в к-с „Лазур” /пред Трета поликлиника/ бе изграден подобен търговски базар. Тържествен водосвет по повод откриването на районния базар отслужи отец Радослав, а деца от ОДЗ № 11 „Чайка” поздравиха гостите с кратка програма.

Кметът  на Община Бургас Димитър Николов  преряза днес /14 октомври/ лентата  на модерен търговски базар в  най-големия жилищен коплекс в града „Меден рудник”. Такава инициатива бе реализирана през лятото, след като в к-с „Лазур” /пред Трета поликлиника/ бе изграден подобен търговски базар.

Тържествен  водосвет по повод откриването на районния базар отслужи отец Радослав, а деца от ОДЗ № 11 „Чайка” поздравиха гостите с кратка програма.

На  церемонията пред събралите се гости, търговци и жители на квартала, кметът Димитър Николов заяви, че реализацията на търговския базар е истински пример за успешно публично – частно партньорство между Община Бургас и търговците от комплекса. Той допълни още, че в момента на територията на базара функционират 20 търговски обекти и се надява те бързо да се увеличат, тъй като капацитетът му е за повече от 40 позиции.

На  тържеството по повод откриването  на новия базар присъстваха още  заместник – кметът на Бургас Красимир Стойчев, главният архитект на Общината Веселина Илиева, директорът на териториална дирекция „Възраждане” Магдалена Манолова, общински съветници, търговци и жители на комплекса.

Модерният базар бе реализиран след като Общината предостави терена и изгради подходящата  инфраструктура /асфалтиране, водоснабдяване и ел. захранване/, а търговците инвестираха в закупуване на павилиони с единна визия, одобрена от главния архитект на общината.

Така  вместо старите и неугледни магазинчета, пръснати из целия комплекс, павилионите ситуирани на едно място в новия базар ще улеснят в значителна степен жителите, а подобрения им вид ще се превърне в предпоставка за увеличаване на клиентите и оборота на търговските обекти. 



базар

базар

базар

базар

базар

базар

базар
Прочетено: 4527 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Малката Декоративни дървени конструкций хубава вечер Бургаският кей Пази се Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ Ива цвят най-приятното място за релакс social distance Източен лопох цвят Истанбул рибари
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development