Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Най-влиятелната книга след Библията е вече на българския пазар



09 Октомври 2009, Петък



Най-после на българския книжен пазар излезе първа част на книгата „Атлас изправи раменете” на Айн Ранд. Книгата, която е призната за най-влиятелната в САЩ /след Библията/ е била настолно четиво за световни лидери като президента Роналд Рейгън, философа и икономист Лудвиг фон Мизес, основателя на Уикипедия Джими Уелс, на психотерапевта Натанаил Брандън, икономистите Алън Грийнспан и М. Нортрoп Бюхнер, писателя Тери Гудкайнд и много други велики личности, променили света със своите идеи и трудове. Само в САЩ, от първото издаване на „Атлас изправи раменете” до момента, са продадени 7 млн. копия. Творбата и днес, след близо 60 години от първото й представяне, продължава да бъде бестселър. Тя е книга за тези, които носят света на плещите си. За тези, които никога за нищо на света няма да се подчинят на посредствеността. За хората, които движат прогреса и не влизат в рамки, ограничаващи развитието във всичките му проявления.

Най-влиятелната  книга след Библията е вече на българския пазар
„Атлас  изправи раменете”  на Айн Ранд е за тези, които не се подчиняват на посредствеността
Романът заклеймява жестоко  комунистическата идеология

Най-после  на българския книжен пазар излезе първа част на книгата „Атлас изправи раменете” на Айн Ранд. Книгата, която е призната за най-влиятелната в САЩ /след Библията/ е била настолно четиво за световни лидери като президента Роналд Рейгън, философа и икономист Лудвиг фон Мизес, основателя на Уикипедия Джими Уелс, на психотерапевта Натанаил Брандън, икономистите Алън Грийнспан и М. Нортрoп Бюхнер, писателя Тери Гудкайнд и много други велики личности, променили света със своите идеи и трудове. Само в САЩ, от първото издаване на „Атлас изправи раменете” до момента, са продадени 7 млн. копия. Творбата и днес, след близо 60 години от първото й представяне, продължава да бъде бестселър. Тя е книга за тези, които носят света на плещите си. За тези, които никога за нищо на света няма да се подчинят на посредствеността. За хората, които движат прогреса и не влизат в рамки, ограничаващи развитието във всичките му проявления.

Авторката представя на вниманието ни свят, в  който “социалните идеи” са победили и всички можещи са заставени да робуват на посредствената, паразитираща маса. Но те решават да не се прекланят, а да изправят рамене…

Книгата се ражда от дълбоката ненавист на Айн Ранд към комунизма, който  я отвращава от най-ранно детство. Авторката е първият американски  интелектуалец, който заклеймява комунистическата пропаганда във филмовите среди. По тази тема тя пише статията „Атлас изправи рамене”, в която препоръчва 13 принципа срещу комунизма. Едноименният си роман създава в продължение на 6 години. 

Ранд  става най-влиятелният  писател в САЩ, веднага след като публикува шедьовъра си. Романът е отпечатан през 1957 г. Обемът му е повече от 1000 страници.  Първоначалният тираж на романа наброява 100 000, а годишният е от 200 000 бройки. Книгата бързо се превръща в световен бестселър. Според проучване от 1991г. на Библиотеката на Американския Конгрес, романът е посочван от американците като най-влиятелната книга след Библията. Само през първата половина на 2009 г. от тази книга в Съединените щати са продадени рекордните 300 000 екземпляра. 
 
Най-гениалната жена на ХХ век Айн Ранд е родена в Санкт Петербург на 2 февруари 1905 г. Рожденото й име е Алиса Зиновевна Розенабаум. Първоначално Ранд, бъдещият световно известен философ на дясното, подкрепя революцията, водена от Александър Керенски. Но с идването на власт на Болшевишката партия след Октомврийската революция от 1917 г. аптеката на баща ѝ е конфискувана, а семейството ѝ е принудено се премести в Евпатория в Украйна. От този ден Ранд храни дълбока омраза към комунистите - чувство, което присъства във всички нейни творби. Тогава тя e принудена да изгори своя дневник с критики и размишления за революцията. В края на 1926 г. получава американска виза и успява да посети своите близки в САЩ за кратък период, но това ѝ позволява да имигрира и да се установи там до края своя живот.

Почива  на 6 март 1982 г.
Премиерата  на книгата „Атлас изправи раменете” /първа  част/ на Айн Ранд ще се състои 10 октомври 2009 г. от 18 часа в книжарница „Хеликон”, бул. „Цар Освободител” – 4 /фоайето на гранд – хотел „България”/


Прочетено: 4109 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кокили за Строители!!! Лалета Международен Семинар на фризьорите София Флора Бургас 2009 коледни песни pepi Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 от прозореца Американски Кокили за Строители Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ Декоративната кула до хотел
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development