Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Община Бургас започва акция по почистване на плажовете04 Октомври 2009, НеделяСлед официалното приключване на летния сезон Община Бургас стартира акция за почистване на плажните ивици. При направен оглед от служители в отдел „Опазване на околната среда” към Община Бургас са издадени постановления на фирмата – концесионер на Северния и Централния плаж в Бургас и на концесионера на плажа в Крайморие в срок до 15 октомври да приключат с почистването на стопанисваните от тях плажове.

След официалното приключване на летния сезон Община Бургас стартира акция за почистване на плажните ивици. При направен оглед от служители в отдел „Опазване на околната среда” към Община Бургас са издадени постановления на фирмата – концесионер на Северния и Централния плаж в Бургас и на концесионера на плажа в Крайморие в срок до 15 октомври да приключат с почистването на стопанисваните от тях плажове.

     В същия срок ще бъдат почистени и общинските плажни ивици – Крайморие – Юг, Бургас /Атанасовска коса и района след солниците/ и плажа в Росенец, намиращ се преди нефтеното пристанище.

     Целта на екологичната кампания е бургаските плажове да бъдат изчистени от натрупаните по време на летния сезон  от плажуващите отпадъци като цигарени фасове, семки, капачки, хартии, шишенца и др.

     Акцията на служителите от общинския еко-отдел и на фирмата, ангажирана със сметосъбиране ще започне от Бургаския плаж на 6 октомври и ще продължи с почистване на Южния плаж в Крайморие на 9 – ти и плажа в Росенец на 11 – ти октомври.

     Община  Бургас призовава всички желаещи  бургазлии да се включат в акцията по почистване на плажните ивици. За тази цел в деня на почистването те ще получат безплатни чували и ръкавици.

     Преди дни приключи и почистването на крайпътните отбивки в отсечките Бургас – Ветрен, Бургас – Росенец и Бургас – Сарафово. Оттам са събрани повече от 740 чувала с битови отпадъци – хартии, чашки, найлонови торбички и др. 


Прочетено: 3107 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Черноморец Бургас паметникът на Руската армия Театър за драма. опера и балет, Бургас Тройно дестилирана украинска водка ll братска дялба Дива свиня зад решека синьо Старото пристанище Хебел ремонтира,кормилна система Машините на Леонардо
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development