Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Фалшиви печати в Поморие



19 Септември 2009, Събота



Печат с надпис «Община Поморие - кмет» е открит и иззет при извършените претърсвания на служебните помещения и офиси на фирми, приближени до арестувания вчера главен архитект на Община Поморие - Светлозар Рашков

Печат с надпис «Община Поморие - кмет» е открит и иззет при извършените претърсвания на служебните помещения и офиси на фирми, приближени до арестувания вчера главен архитект на Община Поморие - Светлозар Рашков, оповести на нарочна пресконференция днес Директорът на ОДМВР - Бургас - главен инспектор Милен Димитров. Официалните печати с подобен надпис са три / по един на разположение на кмета, главния счетоводител и касиера / - и трите печата при поискването им от полицейските служители са били представени от Кмета на Община Поморие - г-н Петър Златанов. За иззетия четвърти печат ще бъде назначена експертиза, която да установи как точно е изготвен и има ли налице подправяне.

      При извършените претърсвания са намерени и иззети : документи, договори, компютър и нелицензиран софтуер, уличаващи арх. Рашков в извършени престъпления по служба и злоупотреба със служебно положение. По думите на Директорът на ОДМВР - Бургас арх. Рашков е свързан с лихварската група на обявеният за общодържвано издирване през м. февруари тази година Любен Джубрилов - президент на българската федерацията по свободни бойни изкуства. Общинският служител е получавал от престъпната група кредити, обезпечени с огромни лихви, които е харчел в игрални зали и казина. Това е довело до изпадането му в силна зависимост от лихварската група, като при неутрализирането й преди седем месец, арх. Рашков е попаднал в полезрението на полицейските служители.

      Констатирано е, че архитекта е имал съвместен бизнес със сестра си - Мариана Кехайова, която притежавала архитектурно бюро. Кехайова изготвяла проектите на клиентите, които арх. Рашков й изпращал, след което той ги одобрявал в качеството си на главен архитект на общината. Рашков участвал и в обща фирма с друг служител на Община Поморие, отговарящ за външни проекти по еврофондовете, като официално името му ще бъде оповестено след извършване на процесуално-следствени действия, заяви наблюдаващия образуваното дознание окръжен прокурор - Ангел Георгиев. По неговите думи спрямо арестувания арх. Рашков ще бъде повдигнато обвинение за длъжностно престъпление по второ досъдебно производство за длъжностно престъпление, извършено преди години / това е неизпълнение на нареждане на Началникът на РДНСК - Бургас от 2001 година/ - неявяването на арх. Светлозар Рашков по това дознание е довело до обявяването му за общодържавно издирване от м. август тази година и задържането му през вчерашния ден. Предстои повдигнато и на второ обвинение - за злоупотреба със служебното положение.   


Прочетено: 3888 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
сградата на Общината Бургас-моста СУЕТНОС 6 Пътна помощ kq Община Бургас Под И Над 1 Републиканска след ремонта коте аз
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development