Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

единни правила за охрана и сигурност в бургаските училища



17 Септември 2009, Четвъртък



Кметът на Община Бургас Димитър Николов ще инициира среща с областната дирекция на полицията в Бургас, специалисти от образованието и психолози, чиято цел ще е да бъдат изработени единни правила за охрана и сигурност в бургаските училища. Идеята е да се изработи единен наръчник, който да бъде приложен във всички школа в общината и да се изпълнява от наетите охранителни фирми.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов ще инициира среща с областната дирекция на полицията в Бургас, специалисти  от образованието и психолози, чиято  цел ще е да бъдат изработени единни правила за охрана и сигурност  в бургаските училища.

Идеята е  да се изработи единен наръчник, който  да бъде приложен във всички школа  в общината и да се изпълнява от наетите охранителни фирми.

Зам. кметът Йорданка Ананиева ще изиска днес от всички училища правилниците за вътрешния  ред по който работят, както и мерките за сигурност, които са организирали.

«Не е нормално учениците вместо с елки и химикали да ходят на училище с ножове», заяви кме кметът Николов по повод  днешния инцидент в училище «Добри Чинтулов».

На срещата  ще се обсъдят мерки за борба с ученическата агресия и увеличаване на превантивната работа с децата.

В инициативата ще се включат и специалисти от центъра за превенция на насилието, които преди старта на учебната година предложиха на среща с директорите  на училищата инициативи за борба с агресията.

Една от идеите е да се проведе анкетно проучване  в училищата, с цел изследване на насилието –къде и как се случва, и кои са училищата с  най висок процент и риск от насилие, както и запознаване  с дейността на полицията. Анкетираните ще бъдат ученици над  4 клас и преподаватели.

Предложението е да се организират и обучителни тренинги за разпознаване на различните видове насилие и ситуации в които  се случват. Тренингите ще бъдат тематични: превенция на домашно насилие, права на детето, превенция на трафик, злоупотреба със зависимости и психоактивни вещества. Тренингите ще се провеждат от специалистите в центъра, част от които са представители полицията и на Асоциация „Деметра” специализирана в областта на домашното насилие. 


Прочетено: 3198 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Ремонтира носачи BMW Ремонт носачи Казанлък Морска градина Бургас Конкурс прическа Бургас 2009 Странджа хотел приморец успях! Фрагмент от сграда в Бургас Черноморец-Поморие
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development