Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ГЕНЕЗИСЪТ НА ЯВЛЕНИЕТО „МИТЬО ОЧИТЕ”



10 Септември 2009, Четвъртък



За какво мечтае Митьо Очите в затвора? Да бъде екскурзовод на първата група политици, които ще му станат съкилийници... Това признава самият той в първото си телевизионно интервю. „Показваме ви единственото телевизионно интервю на Митьо Очите, правено когато и да е!” – разказва Мартин Карбовски в първото издание от новия телевизионен сезон на социалния ъндърграунд „Отечествен фронт”. „Ще ви покажем и леля Станка – майката на Димитър Желязков. Като я видите, веднага ще ви стане ясно какъв хайдутин е Очите и дали хайдутин майка не храни – имаше такава народна песен... Гледайте внимателно и търсете човешкия елемент! Живописната леля Станка Желязкова още по-ясно разкрива генезиса на това наше явление в първото си телевизионно интервю. Тя е абсолютно убедена в невинността на сина си. И нито тя, нито синът й изпитват чувство за вина. В думите и на двамата няма никакво разкаяние... Ще видите героя на нашето време – бандитът-страшилище с малката присъда."

 За  какво мечтае Митьо Очите в  затвора? Да бъде екскурзовод на първата  група политици, които ще му станат съкилийници... Това признава самият той  в първото си телевизионно интервю. „Показваме ви единственото телевизионно интервю на Митьо Очите, правено когато и да е!” – разказва Мартин Карбовски в първото издание от новия телевизионен сезон на социалния ъндърграунд „Отечествен фронт”. „Ще ви покажем и леля Станка – майката на Димитър Желязков. Като я видите, веднага ще ви стане ясно какъв хайдутин е Очите и дали хайдутин майка не храни – имаше такава народна песен... Гледайте внимателно и търсете човешкия елемент! Живописната леля Станка Желязкова още по-ясно разкрива генезиса на това наше явление в първото си телевизионно интервю. Тя е абсолютно убедена в невинността на сина си. И нито тя, нито синът й изпитват чувство за вина. В думите и на двамата няма никакво разкаяние... Ще видите героя на нашето време – бандитът-страшилище с малката присъда."

      Екипът  на „Отечествен фронт” го търси  по затворите повече от месец –  междувременно гръмна скандалът  с барбекюто в Казичене, което  струва поста на шефа на затворите; Очите, известен като наркобоса на Черноморието се сби с Драгановеца, популярен като наркобоса на Перник - и двамата бяха преместени от затворническото "общежитие" в затвори с по-строг режим. Настигнахме в Белене - в килия 2,50 на 2,50, с трима съкилийници, плакати на фолк-певици по стените и смрадлива тоалетна без лампа. Накарахме го да повдигне дюшека на нара, за да видим какво крие отдолу; попитахме го какви книги е чел и каква музика слуша; питахме го каква е истината за боя с Драгановеца и го накарахме да си покаже белезите и ръцете; накрая той скочи и хвърли микрофона, когато го попитахме за смъртта на жена му.

      „Желязков е страшен дори само като го погледнеш.”  – коментира Карбовски. – „Очите – неговите оцъклени очички - могат  да стреснат наистина всеки. Като погледне някого - той сам му дава оборота! И точно заради този страх е възможен Митьо Очите – заради създаването на легенди за хайдуци, срещу които държавата е безсилна. От това очите на Митьо Очите стават още по-страшни! И понеже знам как у нас се създават легендите, вече мога да ви кажа спокойно за себе си: „Аз съм бил в една килия с Митьо Очите - цели три часа, заключен с него...”


„Отечествен фронт”, събота, 12 септември 2009 г., от 18:00 по Нова телевизия.

 




Митьо Очите

Митьо Очите

Митьо Очите

Митьо Очите
Прочетено: 7998 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Родното небе Пролет на село хотел приморец Международен Семинар на фризьорите София АХИЛОЙ Лалета Руски паметник, Бургас над Ахелой pepi Пристанище Приморско
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development