Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

С минута мълчание тръгва фестивалът „На брега“



09 Септември 2009, Сряда



С минута мълчание ще отвори завеса тази вечер 11-ият международен театрален фестивал „На брега“, а след представлението „Жестоки игри“, което подготви с бургаската трупа руският режисьор Андрей Любимов, отпада традиционният коктейл по повод театралния празник.

С минута мълчание ще отвори завеса тази вечер 11-ият международен театрален фестивал „На брега“, а след представлението „Жестоки игри“, което подготви с бургаската трупа руският режисьор Андрей Любимов, отпада традиционният коктейл по повод театралния празник.
„Съпричастни сме към трагедията, сполетяла нашите сънародници на Охридското езеро и ще почетем паметта на загиналите. Не можем да отменим спектаклите, с това няма да върнем хората, но можем да се присъединим към скръбта на близките им“, коментира директорът Борислав Чакринов. Според него тъкмо на сцената театралите най-добре биха изразили чувствата си, а и пиесата на Алексей Арбузов не е весела, за да излиза извън контекста на националния траур.  
Тържественият тон на фестивала все пак ще бъде даден, но на 9 септември, тъй като утре вечер бургаските актьори ще играят „Жестоки игри“ в Сливен.
До 14 септември на 3 сцени в областния център ще гастролират най-добрите спектакли, реализирани през годината в извънстоличните театри. Чуждестранните гости тази година са само от Московския център за драматургия и режисура „Казанцев“. Те ще покажат на 9 септември от 21 ч в Кукления театър българската пиеса „Кожа и небе“, поставена от Борислав Чакринов.
Билетите са по 10, 12 и 15 лева, продават се и карти с намаление.


Прочетено: 3029 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
врабец честит рожден ден Подводен свят Тройна дъга над Бургас Фен Разоран двор, угар Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан Дружинката Селка къща съботно кафе РК
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development