Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

На опашка за автографи пред биолог и инжене



Ключови думи: книги, Джони Пенков,
09 Септември 2009, Сряда



Обикновено авторите на книги се задоволяват да се явят пред читателите си с книгите си, да им говорят нещо, да им дават самовлюбено автографи, да пият шампанско /ако има/ и толкова.

Обикновено авторите на книги се задоволяват да се явят пред читателите си с книгите си, да им говорят нещо, да им дават самовлюбено автографи, да пият шампанско /ако има/ и толкова.
Джеки Стоев и Джони Пенков обаче дойдоха преди дни в Бургас, понесли в рамка... обща фотография. Като поредно доказателство за десетилетната дружба – творческа и човешка, между тях.
„Бай дъ уей“ /“Между другото“/ на режисьора на „Летете с Росинант“ /биолог по диплома/ и „Краят на една незапочната любов“ на неговия приятел Пенков /дипломиран инженер/ събраха в книжарница „Пингвините“ почитатели на киното и словото. След Созопол двамата шегаджии с удоволствие изиграха в Бургас етюда – презентация на книга с много фенове...
„Едно сме учили, друго правим – голяма бъркотия. Вече сме готови да обявим конкурс за „Мона Лиза“. Но сега сме тук заради книгите и ще ви кажа – в спомените ни има политика, секс, любов. Толкова си ги харесахме, че решихме пак заедно да тръгнем да ги представяме“, поде с обичайната си усмивка Джеки Стоев, известен на киноманите още с „Нашият Шошканини“ и „Спас и Нели“.
Джони Пенков не остана по-назад и се отвори за дълга приказка на тема как се развива литературата, кой пише, кой чете, а най-любопитно прозвуча наблюдението на автора, че тия, които се решат да четат в днешно време, после вече ги е страх да пишат...
След емоционалния и непосредствен диалог с публиката Джеки и Джони се захванаха с автографите. Доста работа отхвърлиха, щом после се разбра, че „Краят на една незапочната любов“ е изчерпана. Остана „Бай дъ уей“, книгата я има в „Пингвините“, при това с автограф.
Поне месец в книжарницата ще остане и портретът на двамата, като спомен за една наситена с думи и смях среща.


Фактор


Прочетено: 3146 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas Spirit of Burgas От моста в Слънчев Бряг Бургаският кей КАРФУР Александропулис, юни.2007 Театър за драма. опера и балет, Бургас паметникът на Руската армия Александропулис, юни.2007 есен 01
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development