Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

КИТЕН – ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДОКОСНАТ ОТ “ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ”



24 Август 2009, Понеделник



Китен се присъедини към красивите кътчета по южното ни Черноморие, където в момента се провежда четвъртото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата “Жреци на музите”.

Китен се присъедини към красивите кътчета по южното ни Черноморие, където в момента  се провежда четвъртото издание на Международния младежки фестивал на изкуствата “Жреци на музите”. В прохладната  вечер на 23 август, там се проведе третият микс-концерт в рамките на младежкия форум. Жители и туристи имаха удоволствието да видят и чуят млади самодейни състави и творчески формации от цяла България, а самият концерт впечатли с богато жанрово разнообразие – на сцената се вихриха певци, танцьори и актьори, които не оставиха публиката да скучае за миг. Концертът стартира с изпълнение на фолклорен ансамбъл “Ромбана” – Ямбол, които си заслужиха бурните овации. Последваха ги момчетата от “Етна” – Горна Оряховица, които отведоха зрителите в съвсем различна плоскост – в света на дръзките брейк изпълнения и рисковани, но зрелищни танци. Изненадата на този микс-концерт беше уникалното съчетание между няколко жанра, което се роди първо като идея между самите участници. Така, на сцената пяха и свириха едновременно гъдуларите от Враца, рапърите от “Ню войс” – Враца и певиците от фолклорен състав “Северняче” – Лом. Целият творчески експеримент беше подгряван от Самуил от Стара загора, който се занимава с малко познатия и изключително труден бийт-бокс. За пореден път участниците във фестивала успяха да докажат, че когато на морския бряг, в разгара на лятото, се съберат дръзновени млади таланти, това съчетание ражда много успешни творчески фантазии, много емоции и онова, от което всички се нуждаем – чисто, некомерсиално младежко изкуство.

На сцената  на южния плаж в Китен стана  горещо в реалния смисъл на думата, когато децата от театрална група “ТЕМП” – Враца, нажежиха атмосферата с изпълнения с огнен пой. Огненото шоу, което може да се види всяка вечер на различните сцени по морето, беше не просто рискована гимнастика, а драматургично и творческо подплатено с идеите на това сложно изкуство – да накара хората да мечтаят, да не се боят от стихията на огъня, да се стремят към светлината и пламъка.

Концертът продължи с театрални скечове от група  “Емоция” – Пазарджик и забавни  игри с публиката от младите актьори  от Арт студио “Камбана” – София.

Така и Китен се присъедини към магията, която в момента владее Черноморието – фестивалното изкуство на младите жреци на музите. Следващите микс – концерти ще бъдат на сцените в Лозенец, Приморско, Синеморец, Варвара, а на созополския бряг всяка вечер млади актьори от България и чужбина събират ценителите на театъра под открито небе.


Прочетено: 4552 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Барселона Следобедно кафе розичка моите цветя Залез горноезеровски циганин Тавия Истанбул рибари Старите бургазлии разказват Бургас, ФЛОРА 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development