Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

АХТОПОЛ – ПЪРВА СТЪПКА НА ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ



22 Август 2009, Събота



Първият микс концерт от Международният младежки фестивал „Жреци на музите”, се състоя в Ахтопол. Начало на фестивалната програма беше кръшното шопско хоро, изпълнено от фолклорния ансамбъл „Ромбана” от Ямбол. Този много български старт на концерта бе продължен от великолепните изпълнения на танцьорите от модерен балет „Етна” – Горна Оряховица.

Първият микс концерт  от Международният младежки фестивал „Жреци на музите”, се състоя в Ахтопол. Начало на фестивалната програма беше кръшното шопско хоро, изпълнено  от фолклорния ансамбъл „Ромбана” от Ямбол. Този много български старт  на концерта бе продължен от великолепните изпълнения на танцьорите от модерен балет „Етна” – Горна Оряховица.

 Истински фурор  предизвика бийт-бокс партията на Самуил от Стара Загора, а хип-хоп вълната беше продължена от формация „Ню войс” – Враца, които взривиха многобройната публика  със своите авторски  ритмични изпълнения  и кавъри на нашумели хитове.

Арт студио „Камбана”  от София импровизира игри с публиката, а театралните скечове на студио „Чарли” от Пловдив предизвикаха искрено възхищение.

Истинско фолклорно  шоу беше акцентът на този първи  концерт – в кръшните хора, заедно с професионалните танцьори, се включи и публиката, а гъдуларите от Враца припомниха магията на народното творчество. Концертът продължи с прекрасните изпълнения на младите таланти от вокално студио „Палас” от Варна, които изпълниха известни чужди и български хитове.

Тържествената церемония  по откриването на Международния  младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите”  ще бъде на 22 август, на централния площад  на Царево. Специални изненади  за откриването, са огнено шоу и фойерверки,  богата концертна програма и много емоции - част от лятната фиеста, наречена „Жреци на музите”. Фестивалът тепърва ще „завладява” и другите кътчета на Южното Черноморие – Царево, Синеморец, Китен, Варвара, Лозенец, Приморско.


Прочетено: 3283 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Дружинката сградата на Общината Балчик отгоре е по-забавно и по-безопасно синьо От моста в Слънчев Бряг Машините на Леонардо завихряне Декабрь 2017 года централна градска тоалетна
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development