Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Бургас започва обсъждане на проекта за модернизация на градския транспорт07 Август 2009, ПетъкОт началото на тази година Бургас приоритетно получава техническа помощ по програма JASPERS – съвместна финансова инициатива на Европейската инвестиционна банка, Европейската комисия и Европейската банка за възстановяване и развитие. Инициативата има за цел да подпомага държавите – членки на ЕС и държавите в процес на присъединяване към Европейския съюз, при подготовката на големи инфраструктурни проекти, които да бъдат финансирани със средства на Структурните и Кохезионния фондове.

От началото на тази година Бургас приоритетно получава техническа помощ по програма JASPERS –  съвместна финансова инициатива на Европейската инвестиционна банка, Европейската комисия и Европейската банка за възстановяване и развитие. Инициативата има за цел да подпомага държавите – членки на ЕС и държавите в процес на присъединяване към Европейския съюз, при подготовката на големи инфраструктурни проекти, които да бъдат финансирани със средства на Структурните и Кохезионния фондове.
Единствен сред шестте големи града в България, Бургас е бенефициент на техническа помощ за разработване на интегриран проект за градски транспорт. Екип от консултанти на Ove Arup & Partners Ltd. и ROM Transportation Engineering Ltd извършват проучвания, анализи и подготвят формуляр на проектно предложение за модернизиране на транспортната система в града. Проектът ще бъде съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 - 2013”.
През месец юни приключи първата фаза от работата на консултантския екип. Бяха разработени няколко варианта на транспортен модел на града. Предлаганите варианти и резултатите от проучванията и анализите на консултантите са преведени на български език и публикувани. Община Бургас предоставя възможност на своите граждани и всички заинтересовани страни за коментари и въпроси по проекта.
Прочетено: 2839 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 
2
Свидливко
08.08.2009 00:15
0
Защото не искат да рекламират сайт без да им се плаща! Защото са меркантилни! Ти видял ли си тези гадове да сложат линк към някого?
1
Gneven
07.08.2009 22:38
0
Sled kato se objavjava obsajdane na proekta, zasto ne e daden sait, kadeto moje da se prochete negovoto sadarjanie ?


Снимки от Бургас
Добави снимка
Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ лека вечер Конструкция Цвят на череша с пчели Алеша Балчик НЕБЕСЕН ПОГЛЕД врабец Welcome Гиацинт Spirit of Burgas В Несебър
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development