Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

„Кино под звездите” представя „Гуча” – една балканска любовна история



06 Август 2009, Четвъртък



Поредният филм от афиша на кино под звездите в Бургас тази седмица е „Любовен празник – Гуча”. Любовната балканска комедия ще бъде излъчена този петък /7 август/ от 21.00 часа на лятна сцена „Охлюва” в Морската градина.

Поредният филм от афиша на кино под звездите в Бургас тази седмица е „Любовен празник – Гуча”. Любовната балканска комедия ще бъде излъчена този петък /7 август/ от 21.00 часа на лятна сцена „Охлюва” в Морската градина.

Инициативата  „Кино под звездите” – подарък  за жителите и гостите на морския  град, се провежда при вход свободен и е организиран от Община Бургас.

„Гуча”  е част от новата филмова програма на колела – „София филм фест на път” с продуцент Стефан Китанов.

Лентата е копродукция на Германия, Австрия, Сърбия и България с режисьор Душан Милич и е носител на Наградата на публиката на Международния фестивал „София филм фест 2007”, Панорама на „Берлинале 2007”, Награда за филмова музика на Международния филмов и телевизионен фестивал „Златна ракла 2007” и Номинация за композитор на „Европейските филмови награди 2007”.

Действието на филма се развива в сръбското село Гуча, в което се провежда традиционния фестивал за духова музика. Сюжетът представлява една съвременна и комична интерпретация на класическия роман „Ромео и Жулиета”, но в балкански вариант.

И тук героите се казват Ромео и Жулиета и също така се оказват страстно влюбени. Ромео е виртуозен тромпетист и доведен син на шефа на цигански оркестър, а Жулиета е дъщеря на Сачмо – лидер на съперническия бенд от бели музиканти. Сачмо е склонен да превъзмогне предразсъдъците си и да даде дъщеря си на Ромео само, ако последния докаже на фестивала, че е по-добър музикант от него.

Мисията на Ромео – да докаже на бащата на Жулиета, че е подходящ за нея , се оказва трудна, но и комична. Това заедно с великолепната актьорска игра, заплетените ситуации и страхотна балканска музика показва, че филмът не е за пропускане. 



Прочетено: 3258 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Руски паметник, Бургас Строители на съвременна България Бургаският мост На Вая Созопол. морето Конкур глазами зрителя Слънчоглед палма камини всичко за отопланието отгоре е по-забавно и по-безопасно витраж4
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development