Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

За успешното кърмене на повече български бебета



05 Август 2009, Сряда



Майки с опит приеха да напътстват бременните жени и да ги подготвят за предизвикателствата на кърменето. Срещата се състоя днес (5 август 2009 г.) в столичния ресторант Академията. Най-малкото кърмаче, чиято майка се възползва от възможността за споделяне на опит, бе едва на 15 дни. Младата жена вече се е сблъскала с проблеми и трудности и дойде да се посъветва с по-опитните кърмачки. Акушерките Роза Юрукова и Виолета Тоткова от ІІ МБАЛ – София дадоха на майките ценни съвети за успешно кърмене. Болницата е включена в програмата на УНИЦЕФ „Болници – приятели на бебето” и като част от екипа на родилното отделение и двете акушерки са преминали обучение за стимулиране на кърменето още от първите часове след раждането.

Майки с опит приеха да напътстват бременните жени и да ги подготвят за предизвикателствата на кърменето. Срещата се състоя днес (5 август 2009 г.) в столичния ресторант Академията. Най-малкото кърмаче, чиято майка се възползва от възможността за споделяне на опит,  бе едва на 15 дни. Младата жена вече се е сблъскала с проблеми и трудности и дойде да се посъветва с по-опитните кърмачки.
Акушерките  Роза Юрукова и Виолета Тоткова от ІІ МБАЛ – София дадоха на майките ценни съвети за успешно кърмене. Болницата е включена в програмата на УНИЦЕФ „Болници – приятели на бебето” и като част от екипа на родилното отделение и двете акушерки са преминали обучение за стимулиране на кърменето още от първите часове след раждането.
Кърмилите майки споделиха с присъстващите редица проблеми. Подготовката за кърмене трябва да започне месец и половина–два преди раждането след разрешение и информация от проследяващия бременността лекар. От 20 майки едва 2 са получили съвет от акушер-гинеколога си за подготовката за кърмене.
Не липсват проблеми за майките и в родилния дом. Заради правилата и режима на бебета в някои болници родилките са изолирани от детето си в най-важните часове след раждането, и дори дни след това. Често липсват съвети и подкрепа от персонала на родилните домове. В тази връзка акушерка Виолета Тоткова сподели правилата за работа в  „Болница – приятел на бебето”. Само два часа след раждане по естествените пътища детето трябва да се постави на гърда, а при раждане със секцио се чака 6 часа. В  тези болници майката може да кърми 12 пъти в денонощието.
Помощ и информация при проблемно кърмене майките откриват изключително трудно. Малко са центровете, където могат да ги консултират, и често се прибягва до „консултации” във форумите. Търсете помощ и съвет от лекар още при първите опасения за проблем, посъветваха акушерките и майките с опит. Някои от тях  успешно са кърмили децата си до 2-годишна възраст, а други са прекратили кърменето месеци след раждането въпреки желанието си.
Как “9 месеца” подкрепя кърменето чрез С „9 месеца” на училище
С “9 месеца” на училище e инициатива на списание “9 месеца”, стартирала в столицата през 2003 г. От октомври 2006 г.  С “9 месеца” на училище се пренесе и в още 6 града на страната – Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Велико Търново и Плевен.
От началото на 2009 г. 700 бременни жени са слушали лекции на тема „Кърмене” в училището на списание „9 месеца”. Не малка част от тях вече са споделили, че успешно кърмят бебето си. Към момента екипът ни поддържа връзка с 3400 майки, посещавали С “9 месеца” на училище.
Събитието е част от честването на Световната седмица на кърменето у нас, която се провежда от 1 до 7 август 2009 г.



кърмене на повече български бебета

кърмене на повече български бебета

кърмене на повече български бебета

кърмене на повече български бебета
Прочетено: 3845 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Люцерна Изпращане... Фотографи Best friends Извор на Марина река Дружинката отбор пчела Театър за драма. опера и балет, Бургас братска дялба Созопол бял минзухар
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development