Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Васил Найденов влуди поколения фенове



05 Август 2009, Сряда



"Когато мъжете плачат" на Бончо Гроздев и Пейо Пантелеев - фаворит на журналистите

Попзвездата Васил Найденов подлуди миналата вечер публиката в Летния театър с двучасов концерт, който се превърна в своеобразен празник и за Стефан Димитров. Лежерен и усмихнат в компанията на певицата Ани Върбанова, композиторът изслуша от първия ред поне 5-6 от най-големите си хитове, писани специално за Васко Кеца. "Откровение", "Сбогом, моя любов", "Синева", "Огън от любов", популярни филмови шлагери вдигнаха на крака публиката, която обсипа певеца с цветя и възторжени викове. Артистичен и пълен с енергия, събрал няколко поколения фенове сякаш за да им докаже, че талантът не умира с годините, накрая Васил Найденов благодари на община Бургас, че помага на българската песен да живее.
Мегашоуто бе предшествано от повторно изпълнение на наградените песни от 27-ото издание на "Бургас и морето" - "Летя", "До утре" и "Танц с вечерния дъжд". С черно-бяла рокля, купена от Гърция, Тони Димитрова излезе за финала на фестивала, а партньорът й в отговорната роля на водеща - Асен Блатечки, се появи в строгия черен костюм от първата вечер, който му бил предоставен като сценично облекло. "Само обувките са си мои, италиански са, за първи път ги обух в един италиански филм", направи важно уточнение за лаченото допълнение на визията си актьорът.
Двамата имаха отговорната задача да обявят и друг победител - този в класацията на журналистите. Песента на Бончо Гроздев "Когато мъжете плачат" по текст на Пейо Пантелеев оглави Топ 5 на медиите в Бургас. Да получи наградата - статуетка, изработена от скулптора Янко Пенев, на сцената излезе певицата Галя Ичеренска, но за голямо разочарование на публиката остана мълчалива.
"Нямаха готовност да пеят, а и ние късно ги информирахме, защото се забавихме с пресмятането на гласовете. Идеята да има такава награда дойде впоследствие, когато сценарият вече беше готов и разчетен до минутки. И аз съжалявам, че композиторът не си носеше саксофона, щеше да ми е приятно да го чуя отново на живо. За догодина ще вземем предвид пропуските", обясни Весела Йорданова, директор на "Култура, маркетинг и връзки с обществеността" в общината.
Списъкът на журналистическите предпочитания продължава така - второ място за "По пътя", следвана от "Не си отивай", "Танц с вечерния дъжд", а петата позиция е поделена между "Слънчев ден" и "Летя".

в-к Фактор



Прочетено: 3614 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
КАРФУР ahtopol ГРАФИЛА 2009, Бургас Коктейл Цъфнали череши  Eroapteka Семейство на плажа самолет търговски център парцалки 3 Арменската черква Сурп Хач Аз и моя първи  братовчед Росен
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development