Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Задържани са членовете на престъпна група, контролирала наркоразпространението в Бургаска област



04 Август 2009, Вторник



Непосредствено след неутрализирането на организираната престъпна група на Димитър Желязков “Очите”, на територията, обслужвана от ОД на МВР - Бургас е сформирана нова престъпна структура, на база част от бившата “Несебърско Поморийска” група, която поема контрола на нелегалното разпространение на наркотични вещества в Бургаска област. Паралелно с контрола върху наркоразпространението, членовете й извършват и други престъпления - предимно наказателни акции за поддържане на монопола върху нелегалния наркопазар.

Непосредствено  след неутрализирането на организираната престъпна група на Димитър Желязков “Очите”, на територията, обслужвана от ОД на МВР  - Бургас е сформирана нова престъпна структура, на база част от бившата “Несебърско Поморийска” група, която поема контрола на нелегалното разпространение на наркотични вещества в Бургаска област.  Паралелно с контрола върху наркоразпространението, членовете й извършват и други престъпления  - предимно наказателни акции за поддържане на монопола върху нелегалния наркопазар.

В продължение на 11 месеца антимафиоти и разследващи полицаи от ОД МВР – Бургас, под ръководството на Бургаска окръжна прокуратура осъществяват наблюдение на членовете на групата и документират престъпната им дейност. Срещу тях са събрани данни и доказателства за организиране, ръководство и участие в престъпната група за разпространение на наркотици; документирани са механизма на престъпната дейност, както отделни престъпни деяния свързани с наказателни акции по поддържане на монопола върху наркопазара.

Установено  е, че престъпната група е организирана и пряко ръководена от 25-годишния  Н.А. от Бургас - дългогодишен личен бодигард и шофьор на Димитър Желязков “Очите” и негова близка връзка. Установени са и шестима от участниците в групата: И.П. (25) от Бургас - оперативен ръководител на групата, осигуряващ зареждането с хероин; И.К. (37) от Бургас - ръководил група за разпространение на наркотици до началото на 2009 г.;  Г.Я. (35) – зареждащ наркодилърите, вече осъждан по делото срещу групата на Димитър Желязков и изтърпял наложеното му наказание; Х.Б. (21) – също осъждан за деяние по чл.354а от НК; В.М. (25) от Бургас, осъждан за престъпление от общ характер, отговарял за разпределяне дрогата на дози; Д.Х. (26) от Бургас – заедно с Г.Я. и Х.Б. осъществявал зареждането на крайните дилъри. 

След преценка на събрания доказателствен материал, на 03.08.2009 г. под надзора на наблюдаващия прокурор, бургаските антимафиоти съвместно със служители от други структури звена в ОДМВР задържат организатора и участниците в престъпната група. От жилищата им и в ползваните от тях автомобили са открити и иззети допълнителни доказателства за престъпната им дейност. Ръководителят и участниците в групата са задържани за срок от 24 ч. На лицата са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 321 във връзка с чл. 354а от НК и предстои внасяне на искане за взимане на мерки за неотклонение “Задържане под стража”.

Работата  по документиране на цялостната престъпна  дейност на групата  продължава.  



Прочетено: 3734 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Кокили за Строители Художник Великолепието на Париж от Бутик Инсталация Бургас, ФЛОРА 2009 Първа копка Флора -Бургас-2009.JPG камини Йоан Костадинов След баня Конкурс прическа Бургас 2009 Хамали Грийн – Пренос и Транспорт
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development