Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Започна строежът и на детската градина в кв. Крайморие



29 Юли 2009, Сряда



След изграждането на детската градина в кв. Лозово и разширението на детските заведения „Раковина” в центъра на Бургас и „Морска звезда” в к-с „Меден Рудник”, днес /29 юли/ започна и строежа на нова сграда на детската градина в кв. Крайморие.

След изграждането на детската градина в кв. Лозово и разширението на детските заведения „Раковина” в центъра на Бургас и „Морска звезда” в к-с „Меден Рудник”, днес /29 юли/ започна и строежа на нова сграда на детската градина в кв. Крайморие.
Пред събралите се деца и родители първа копка на строителния обект направиха кметът на Община Бургас Димитър Николов и заместникът му с ресор образование Йорданка Ананиева.
На церемонията присъстваха още зам.-кметът по строителство Костадин Марков, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, директорът на ТД „Приморие” Стефан Дубаров, директорът на общинска дирекция „Образование и демографски въпроси” Веселина Таралова, Станка Ракаджийска - директор на ЦДГ № 3 „Радост”, общински съветници и много жители, и гости на Крайморие.
Децата от филиала в Крайморие посрещнаха своите гости по стар български обичай с хляб и сол, след което ги зарадваха със специално подготвена празнична програма от стихчета и песни.
„Щастлив съм, че най-после стартира изграждането на детската градина в Крайморие, защото това трябваше да се случи преди много години. Благодарение на усилията на общинските съветници и общинска администрация това вече е факт и в началото на 2010 г. тук ще има една красива и съвременна детска градина”, заяви кметът на Община Бургас Димитър Николов.
Градоначалникът допълни още, че „в новата сграда ще бъдат разкрити 1 градинска и 1 яслена група като имам уверението на родителите в Крайморие, че след година ще се наложи да открием по още 1 градинска и яслена група”.
Строежът на новата детска градина се финансира от Община Бургас и е на стойност близо 1 000 000 лв. Фирма – изпълнител на обекта е „Актив” ООД – гр. Бургас, а срокът за неговото изпълнение е 2010 г.
Проектът предвижда изграждане на сграда на два етажа със сутерен и благоустрояване и озеленяване на пространството около него.
На 1 етаж ще бъдат разположени физкултурен салон, кухненски блок, лекарски и методически кабинет, а на 2 етаж – три специализирани кабинета – за изкуства, компютри и кабинет по музика. В приземния етаж ще бъде котелното и обслужващите помещения. Голямото дворно пространство ще бъде оформено за игри и обучение на децата.
В момента във филиала в Крайморие има 1 смесена градинска група от 29 деца на възраст от 3 до 7 год. Те се помещават в 40 – годишна едноетажна дървена барака, местата в която са недостатъчни за да приемат всички нуждаещи се деца от квартала. Това принуждава голяма част от родителите да превозват децата си ежедневно до Бургас. Дървеният фургон не разполага и с кухненско помещение, поради което храната също се доставя от Бургас.
С построяването на новата сграда ще бъде разкрита още 1 група от 30 деца, с което капацитетът на детското заведение ще стане общо 60 деца. По този начин на всеки етаж от новата сграда ще бъде настанена по 1 група от 30 деца. Пространството около новата постройка ще бъде изцяло озеленено и благоустроено с нови и безопасни детски съоръжения за игра.





детска градина, Бургас, Крайморие

детска градина, Бургас, Крайморие

детска градина, Бургас, Крайморие

детска градина, Бургас, Крайморие

детска градина, Бургас, Крайморие

детска градина, Бургас, Крайморие
Прочетено: 3399 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
София от Копитото Конкурс прическа Бургас 2009 Кой си изгуби мидите? Флора Бургас 2009 Мебелна Фабрика ДИЕЗ Данил Странджански извор pepi Конкурс прическа Бургас 2009 изгрев бл.29 вх.7
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development