Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Валери Симеонов: Клиентелизмът победи в Бургас



24 Юли 2009, Петък



Всички ресторантьори, които искат да удължат работното си време до полунощ агитираха на този вот за ГЕРБ, сега ГЕРБ им връща услугата, казва неформалният лидер на АТАКА в ОбС - Г-н Симеонов, надявахме се след уталожване на страстите от преминалата вече кампания за НС, партиите да подтиснат у себе си егоизма и да потръгне работата на местно ниво. Вместо това отново, вече два часа слушаме в залата на ОбС безпредметни нападки и обиди, точките в дневния ред са близо 100. Защо е така?

Всички ресторантьори, които искат да удължат работното си време до полунощ агитираха на този вот за ГЕРБ, сега ГЕРБ им връща услугата, казва неформалният лидер на АТАКА в ОбС
- Г-н Симеонов, надявахме се след уталожване на страстите от преминалата вече кампания за НС, партиите да подтиснат у себе си егоизма и да потръгне работата на местно ниво. Вместо това отново, вече два часа  слушаме в залата на ОбС безпредметни нападки и обиди, точките в дневния ред са близо 100. Защо е така?
 
- Защото някои хора не участваха в тази предизборна кампания, нямаха възможност за публична изява и са набрали доста излишна енергия. Чудят се как да я компенсират. Визирам Ваклин Стойновски и неговите безсмислени изказвания.
- Покрай оплакванията му, че е „дискриминиран“ от членство в постоянните комисии той беше подложен на експеримент – да се провери колко души биха гласували за него. И този експеримент го направи член на една от водещите комисии – по общинска собственост, а вие бяхте игнориран като кандидат. Г-н Стойновски стана фаворит.
- В очите на слепите може би. Той  влезе в една постоянна комисия и сега съм сигурен, че тая комисия ще заседава постоянното без един човек, защото моделът му – неговият и на още един човек в ОбС – Георги Иванов, е един и същ. Те ходят на такива обществени места само, ако имат личен интерес. Ще го отстранят след няколко поредни отсъствия.
- Чувствате ли се игнориран, г-н Симеонов?
- Нека да не забравяме, че съм собственик на една от големите кабелни мрежи в страната и една от най-рейтинговите програми. Гледам на моята работа в Общинския съвет като отговорност  и ако не са ме избрали, то е защото, са притеснени от мен. Но няма драма, защото мога да бъда и от другата страна на барикадата – откъм медийната. Освен това никой не може да ми забрани да прегледам документи, когато става дума за защита на гражданския интерес. Аз съм общински съветник.
- Видяхме един от активистите на АТАКА Диян Стойков (който беше обиден, че не е в челните позиции на листата за НС) да предлага за председател на въпросната комисия не Вас, а Димчо Грудев. Има ли разнобой в групата?
- Голяма част от точките в дневния ред се обсъждат в групата ни предварително, но има и такива, за които не е нужно да имаме пълен консенсус. Всеки има право да издига кандидатури и да отстоява тези.
- Ще се запази ли целостта й? От другите партии, където има доста заможни хора с бизнес, положиха известни усилия да примамят някои ваши хора. Факт е, че повечето ви членове имат скромни доходи и това е шансът им да подобрят материалното си състояние? 
- Въпрос на личен избор. Всеки сам да реши дали може да отстоява последователно принципите на АТАКА и да си подреди приоритетите в живота. Да, при нас имаше известен разнобой по време на изборите. И ако някой е недоволен – прав му път. За мен интересите на гражданите са над всичко. И компромиси не правя. Направих своя личен анализ на резултатите от тези избори и го заявих пред медиите. Никоя друга партия не направи такъв прецезен и коректен жест към българския избирател. ГЕРБ и първа сила и ние имаме големи очаквания от новото правителство и мнозинството в НС.
- Виждаме доста протестиращи ресторантьори пред залата – искат да им се удължи работното време до полунощ. ГЕРБ ги подкрепя. Вие склонни ли сте да преразгледате старото си становище или ще настоявате да си остане 22,00 часа.
- Защо да променяме позицията си – защото няколко души искат да реализират приходи за сметка на всички останали граждани, които искат нощем да спят. И има нещо друго, което е също много непочтено. Във заведенията на всичките тези, които ги виждате отвън бяха разлепени плакатите на ГЕРБ за изборите. Сега ГЕРБ внася докладната да удължим работното им време. А тази докладна е подадена от несъществуваща асоциация – без регистрация. Това са хора като собственикът на кафето пред Унисона-а, който е в пълно нарешение на наредбата за разполагане на маси и столове, на заведението ВИП и т.н. Това е крещящ клиентелизъм, той очевидно е победил.
- Да, но устройвайки дребния и среден бизнес Йоан Костадинов спечели два мандата – с подкрепата на  сергиите и такива заведения. Защо не помислите за идващите местни избори?
- Аз имам принципи и не ме интересува изобщо дали се харесвам на определени браншове или гилдии, за които частната полза е над обществената.

Интервюто е взето в четвъртък, по време на сесия, в почивката до обед, когато общинските съветници все още не бяха стигнали до същинската част от своята работа и се занимаваха с промените в състава на постоянните комисии след като в НС заминаха четирима техни колеги – Галя Милева, Стоян Гюселев и Иван Вълков от ГЕРБ и Стоян Иванов от АТАКА, а местата им трябваше да се попълнят от влезлите след тях съгласно закона

http://www.desant.net/show-news/18722/




Прочетено: 5239 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
късче от Морската градина Слънчев бряг не е само строителен обект хотел приморец Конкур глазами зрителя ЛОНДОН жици край пътя Декабрь 2017 года Международен Семинар на фризьорите София Кокили за Строители!!! ГРАФИЛА 2009, Бургас Мой хороший знакомый из Бургаса
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development