Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Людмил Стойков купува Новата поща



24 Юли 2009, Петък



Скандалният пернишки бизнесмен Людмил Стойков, който нашумя с разследванията около далаверите по САПАРД и чиито германски партньори са вече осъдени /виж стр. 6/, стои зад предварителният договор за продажбата на една от емблематичните сгради на Бургас – Новата поща. Собственикът на ваканционно селище „Дюни” е платил капаро на БТК чрез доверени лица.

Известен бургаски предприемач и зърнен бос пък взема почивния дом в парк „Росенец”

Скандалният пернишки бизнесмен Людмил Стойков, който нашумя с разследванията около далаверите по САПАРД и чиито германски партньори са вече осъдени /виж стр. 6/, стои зад предварителният договор за продажбата на една от емблематичните сгради на Бургас – Новата поща. Собственикът на ваканционно селище „Дюни” е платил капаро на  БТК  чрез доверени лица. Според отлично запознати източници през последната година представители на фирма "Евробилд", която държи бетоновия възел в Равадиново, са правили огледи неколкократно на апетитния имот на телекома в града. Според справка в системата ДАКСИ Стойков не фигурира като собственик днес в компанията. Доскоро обаче пернишкият бизнесмен беше акционер там, но е продал дела си на Борислав Райчев. Те двамата и другият съсобственик в "Евробилд" Тенко Янев участват в компанията "Евробетон".
Подпис върху самия предварителен договор обаче са сложили от  „Бултравъл лизинг” и „Митас” в съдружие. Първата е на  Валентин Маринов Василев. Той обаче е официален пълномощник на друга компания – „Интертравел”. Справка показва, че компания “Интертравел Партнерс” ООД (Intertravel Partners) е била сериозен кредитор на притежавания от Людмил Стойков курортен комплекс "Дюни”, което е отразено в одитния доклад на курорта за 2006 г. Офшорно дружество с това име е регистрирано на Сейшелските острови. То притежава дялове в “Еврометалс” ООД - Перник.
Другият бъдещ съсобственик на Новата поща - фирма „Митас” е на смолянския предприемач Георги Кисьов. Той се спряга пък за купувач на последната построена телефонна палата, тази в Смолян. Топсградата на БТК в Бургас е близо 16 000 квадратни метра. Проблем засега пред сделката се явява, че в апетитната сграда има все още апаратура. В подобна ситуация са и други имоти в страната. В тези случаи в договорите има клауза, че след смяната на собствеността телекомът ще остане като наемател, а плащаната от БТК годишно сума ще се равнява на 7-9% от договорената продажна цена. Това гарантира на купувача, че ще си върне инвестицията за 12-13 години.
Друга сделка с имот на БТК, която днес ще бъде изповядана пред нотариус, е базата на телекома в парк „Росенец”. Соцхижата е закупена от фирма БКС-Христо Нанев преди 5 месеца. Почивният дом, където са отсядали хиляди служители на БТК, не функционираше няколко години. От три месеца бургаският бизнесмен, известен още в средите за търговия със зърно, стяга базата. Соцосновите са разрушени, а на тяхно място е изградена вече хижа “Буфо” с барбекю, ресторант, тенис корт, баскетболно игрище, открит басейн с воден бар. Според Христо Нанев инвестициите в строителството надхвърлят значително продажната цена на бившия почивен дом на БТК. Името на хижата не е избрано случайно. Тя се намира върху бургаския полуостров Буфо. Хижата ще отвори следващия петък.
Засега реални инвеститори с налично финансиране за другите сгради в областта не са се появили. 300 квадратни метра в сградата на “Български пощи” срещу областна администрация обаче също са обявени за продан. Тази площ представлява цял етаж с офиси от имота. В същото време тук има друг заплетен казус при продажбата на сградите на телекома. Макар и от години БТК да полага усилия собствеността да бъде максимално изчистена, не са малко случаите, в които тя все още не е уредена. В някои от общите имоти няма ясна граница кой какви помещения и квадратура притежава. Дори разделението на имота да бъде кристално ясно, правото на строеж върху парцела, където се намира сградата, е поделено, което значи, че новият собственик няма да може да направи каквато и да било цялостна реконструкция без съгласието на съсобственика. В допълнение БТК по закон е длъжна да предложи съвместните имоти първо на "Български пощи", което допълнително би забавило сделките.
В наследството на БТК е част от сградата на старата баня до училище “Любен Каравелов”, собствеността й е едва 30 квадрата. В Слънчев бряг по централния път, който разделя източната и западната част, телекомът има също друг апетитен имот, обявен за продан. В Свети Влас имотите са два. Няма реален интерес и за голямата сграда на телекома в Равда.
Според брокери голям проблем е, че сградите са стари, нямат паркинг и възможност да се изгради такъв. По думите на оценители това са само част от точките с проблемите около продажбата на имотите на БТК, а колкото повече усложнявания има по продажбата на един имот, толкова по-ниска е цената.

http://factor-bs.com/news-9906.html



Прочетено: 8892 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Стара къща на ул. моите цветя Жреци на музите 2009 Велодорожка МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Бургас, ФЛОРА 2009 Кръст за Бургас витраж3 KST Bourgas 1975
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development