Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Общинарите в Бургас пак започнаха скарании24 Юли 2009, ПетъкРаботата на Общинския съвет в Бургас се превърна в едно нескончаемо шоу, ръководено от няколко души, които дотолкова се вживяха в главните си роли, че за нищо на света не биха млъкнали, както и не биха допуснали нормалните съветници да започнат нормално работа.

Удължиха работното време на ресторантите – до полунощ
Работата на Общинския съвет в Бургас се превърна в едно нескончаемо шоу, ръководено от няколко души, които дотолкова се вживяха в главните си роли, че  за нищо на света не биха млъкнали, както и не биха допуснали нормалните съветници да започнат нормално работа.
Очакванията, че след парламентарния вот страстите ще се уталожат и ще се установи делови дух в залата, се развенчаха още в първите минути, когато тръгна последната сесия преди отпускарския август.
 
Настроението от приема на новите колеги бързо беше помрачено. Това са Роза Желева, зам.директорка на механотехникума, Костантин Луков – досегашен шеф на общинската полиция ( постът му в кметската администрация временно се поема от заместника му Веселин Василев, но по наши данни Василев ще стане титуляр, защото кметът го харесвал повече от Луков предвид скромния и сговорчив характер – б.р.), рапърът Антон Берданков – тримата от ГЕРБ и Ивайло Стаматов от АТАКА. Те смениха Галя Милева, Стоян Гюзелев, Иван Вълков от ГЕРБ и Стоян Иванов от АТАКА.
Четворката пристъпи развълнувана за клетвата, после всичките усмихнати и ведри и се ръкуваха с кмета и шефката на ОбСнежина Маджарова. С това нормалният тон в залата приключи. Маджарова още с първата точка показа неприятния си нрав, когато умишлено не допусна гражданина Георги Дражев да направи 5-минутно изказване. Човекът се беше записал предварително по съответната точка – гласуване на нови членове в постоянните комисии, но така и не можа да развие тезата си, защото Маджарова го апострофираше при всеки опит да започне някакво изречение. Тя нервно държеше секундарника и в момента, в който изтекоха минутите, му спря микрофона. 
Последваха обичайните хапливи реплики на Ваклин Стойновски, който се оказа  обиден, че още в самото начало на този ОбС не бил допуснат като член на комисия и бил дискриминиран. Кандидатурата му беше издигната от Георги Манев – негов стар враг, но не от искрени пориви, а за да си направи експеримент как всички останали ще го отритнат за кой ли път. Мнозинството обаче го избра и го вкара като член на комисията по общинска собственост  заедно с Костантин Луков.
Роза Желева намери място в комисията по култура и образование, Владимир Павлов от СДС стана зам.председател на комисията по ТСУ, а новият й член е Евгетия Попеску от ГЕРБ.  Пак Роза Желева стана член на комисията по здравеопазване, а д-р Антонио Душепеев неин председател.
Малко по-късно съветниците преминаха към дискутиране на докладна от ГЕРБ в защита на асоциацията на ресторантьорите, за която обаче се оказа, че  изобщо не е регистрирана, а в ръководството й влизат лица, които стопанисват заведения с най-много актове за нарушения на работното време и вдигане на шум.
Само АТАКА и част от БСП беше против промените в наредбата за удължаване на работното време, но мнозинството не се съобрази и гласува за заведения, които се намират в жилищни сгради да работят от 7 сутринта до 23 часа вечерта, останалите от 6 сутринта до 24 през нощта. Част от БСП също не се съгласи с тези изменения. ( какво говореха съветниците предния ден по тази тема четете на стр.2-3). В кулоарите на залата за всички стана ясно, че между ресторантьорите и ГЕРБ е имало сделка. Всички протестиращи, без изключение, провеждаха предизборна агитация за Бойко Борисов в своите заведения, където висяха и плакатите на тази партия. Сега просто им се връща жеста. Още повече че оттук нататък почва подготовката за местните избори, а този бранш в Бургас е сред най-многолюдните.


http://www.desant.net/show-news/18719/Прочетено: 4601 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Община Бургас Флора Бургас 2009 Неизмазана тухлена селска къща Първа копка До другото лято singing in the rain :))) Конкурс прическа Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 фонтанът на площада хотел приморец на границата с брега Цвете
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development