Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Трима заместник-председатели на европейския парламент бяха избрани на първи и втори тур



15 Юли 2009, Сряда



След като по-рано днес избраха председател на Парламента, европейските депутати гласуваха и за избирането на 14-те заместник-председатели на ЕП. На първи тур от гласуването бяха избрани 3-ма заместник-председатели, докато на втори нито един от останалите 12 кандидати не събра необходимото мнозинство. Третото гласуване се проведе от 19.30 местно време. На първи тур за първи заместник-председател беше избран Giovanni Pittella (Група на социалистите и демократите, Италия) с 360 гласа (при необходимо абсолютно мнозинство от 343 гласа), на второ място по старшинство се нареди Rodi Kratsa-Tsagaropoulou (ЕНП, Гърция) с 355 гласа, а на трето - Stavros Lambrinidis (Група на социалистите и демократите, Гърция) с 348 гласа. На втория тур никой от 12-те кандидата за останалите 11-те заместник-председателски поста не събра необходимите гласове.

След  като по-рано днес избраха  председател на Парламента, европейските депутати гласуваха и за избирането на 14-те заместник-председатели на ЕП. На първи тур от гласуването бяха избрани 3-ма заместник-председатели, докато на втори нито един от останалите 12 кандидати не събра необходимото мнозинство. Третото гласуване се проведе от 19.30 местно време.

На  първи тур за първи заместник-председател беше избран Giovanni Pittella (Група на социалистите и демократите, Италия) с 360 гласа (при необходимо абсолютно мнозинство от 343 гласа), на второ място по старшинство се нареди Rodi Kratsa-Tsagaropoulou (ЕНП, Гърция) с 355 гласа, а на трето - Stavros Lambrinidis (Група на социалистите и демократите, Гърция) с 348 гласа. На втория тур никой от 12-те кандидата за останалите 11-те заместник-председателски поста не събра необходимите гласове.

Начин на избиране на заместник-председатели

14-те заместник-председатели  се избират с обща бюлетина. За избрани на първо гласуване,  до запълване на четиринадесетте  места и по реда на броя  на подадените за тях гласове,  се обявяват кандидатите, получили  абсолютно мнозинство от подадените гласове. Ако броят на избраните кандидати е по-малък от местата за заемане, се провежда второ гласуване при същите условия за оставащите места. Ако се наложи провеждане на трето гласуване, кандидатите за оставащите места се избират с относително мнозинство. При равен брой гласове за избрани се обявяват по-възрастните кандидати. Старшинството на заместник-председателите се определя от поредността на тяхното избиране, а при равен брой гласове - от тяхната възраст.

Функции на заместник-председателите

Ако председателят  отсъства или не е в състояние  да изпълнява функциите си, или  желае да вземе участие в разискванията, той се замества от един от заместник-председателите. Председателят може да възложи на определен заместник-председател  председателските функции и да делегира на заместниците си всякакви функции, като представляване на Парламента на церемонии или на определени прояви.

Председателят и заместник-председателите на Парламента са също така членове на Бюрото. То взема  финансови, организационни и административни решения по въпроси, свързани с членовете на ЕП, с вътрешната организация на Парламента, неговия секретариат и органи, както и по въпроси, свързани с провеждането на заседанията.


Прочетено: 2904 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 pepi Флора Бургас 2009 pepi pepi pepi Конкурс прическа Бургас 2009 МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ БУТАЛНА ПОМПА, AIRLESS,1300W, 220V-1940 ЛВ. vvz майк Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development