Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Първото кино в Бургас факт през 2010 г



08 Юли 2009, Сряда



Откритият мол “Странд” ще предложи изцяло нова концепция за шопинг и развлечения на бургазлии

Седем кинозали върху 2500 квадратни метри, боулинг, детски център, виенска сладкарница, спортен бар тип пъб, дискотека, фитнес клуб са само малка част от изненадите, които крие новият проект за открит мол “Странд”. Концепцията за бъдещия търговски център, който ще отвори врати в края на 2010 година непосредствено зад строителния хипермаркет “бауМакс”, беше представена официално вчера от Мариела Остенд, инвестиционен директор във фирмата инвеститор ZBS.
“Черноморски фар” първи писа за атрактивния проект и го нарече местната “Шанз Елизе” заради новия стил на живот, който ще наложи на бургазлии.
Засега инвеститорът пази в тайна новите брандове, които ще стъпят не само за първи път в града, но и в страната, тъй като тепърва се финализират договорите с тях. Само преди месец компанията  ZBS получи строителна виза от общината, а до дни ще бъдат ясни резултатите от първия тур за избор на фирма изпълнител. В конкурса участват три бургаски фирми и 9 от страната. Общата застроена площ на открития мол ще е близо 50 хиляди квадратни метра. Предвидени са магазини за обзавеждане, аксесоари за дома, компютри и електроника, мода, както и аптека и банка. Според  Мариела Остенд наемите в „Странд” ще са с около 30% по-ниски в сравнение със средните за страната.
“Не мисля, че има пренасищане от качествени проекти за молове. Тези търговски центрове, които имат добри концепции и в момент на криза жънат печалби”, категорична е Остенд.
Тя се надява фирмите, които ще влязат в града ни чрез „Странд”, изцяло да променят концепцията на бургазлии за пазаруване най-вече със своите горещи намаления в средата на всеки сезон. Над 60% от търговските площи са запазени от няколко големи вериги, които търсят обекти над 1000 квадрата.
„Странд” е проектиран от GMW Architects.  Мекият крайморски климат на града стои зад идеята на проектантите да разположат търговските площи около три пешеходни зони, пресъздаващи атмосферата на централна търговска улица.
Този тип търговски центрове  са екологично по-ефективни, тъй като консумират по-малко електроенергия от традиционните ‘затворени’ молове.  Друго съществено предимство е техният лайфстайл фокус – голяма част от площите са заделени за развлечения и услуги.  Пешеходните алеи са място, където бургазлии могат да се насладят на почивката си.  Предвидени са навеси, които да предпазват от дъжд и да дават убежище от летните горещини. Тази нова за България концепция вече привлече вниманието на голям брой международни търговски вериги и получи признание на международното изложение MAPIK в Кан. Целта на инвеститорите е центърът да отвори врати през ноември 2010.
ZBS е създадена през 2005 година от двама бивши директори от лондонското Сити с оглед нарастващия интерес към България, преди нейното присъединяване към ЕС. В началото дейността на компанията е в сферата на събиране на портфолио от български недвижими имоти за лондонски финансови институции.
Основните проекти днес у нас на фирмата са създаването на „Странд” търговски центрове в Бургас и Хасково. ZBS е съвместна собственост на българката Мариела Остенд и британеца Дейвид Кауърд.

www.strand.bg
www.zbs.bg


Прочетено: 4864 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pink For Sale Bulgarian Airlines...ама в Кайро Подводен свят докато ние спи, те творят Река Сена, Париж от Бутик Странджански извор Камини CLAM - CORTONA angolare Римокатолическата черква Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ аз Гиацинт Светла
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development