Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Божидар Димитров: Велика демократична революция беше извършена в България



06 Юли 2009, Понеделник



Бургас беше част от великата демократична революция която бе извършена в България на 5 юли 2009 година. Сигурен съм, че тази дата ще остане в българската история, каза пред Агенция “Фокус” Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, който беше избран за депутат от 2 Многомандатен Избирателен Район Бургас.

Бургас беше част от великата демократична революция която бе извършена в България на 5 юли 2009 година. Сигурен съм, че тази дата ще остане в българската история, каза пред Агенция “Фокус” Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, който беше избран за депутат от 2 МИР Бургас. С тази дата се смени един модел на управление, установен още от г-н Андрей Луканов в зората на българската демокрация, а именно – моделът на фасадната демокрация, с измислени партии, покриващи нормалното политическо пространство, формирани на база – верни на комунистическия режим хора. Този модел продължи да съществува, но придоби особено уродливи форми с формирането на т.нар. Тройна коалиция, съставена от партии, които в предизборния период привидно не можеха да се гледат и заливаха публичното пространство с взаимни фундаментални обиди. След изборите обаче цинично излъгали избирателите си плеснаха с ръце, прегърнаха се и разделиха държавната баница по формулата осем – пет – три. Типично правителство, целящо както всички предходни, формирано от бившия политически елит и новия икономически елит на България. Тази коалиция закономерно претърпя провал във всички сфери на обществения живот, докарвайки до сгромолясване всички системи на държавното управление – сигурност, образование, здравеопазване, пътища и останалата инфраструктура... Но може би тя щеше да оцелее за още един мандат, ако един от лидерите на коалицията не беше направил циничното изявление в хода на предизборната кампания, че цялата власт е в ръцете му, че депутатите и министрите не са нищо друго освен мъжки секретарки, които изпълняват волята му и че финансовите порции в държавата се разпределят лично от него. Този факт се оказа лакмусовата хартия, която предизвика революцията, смята Божидар Димитров.


Прочетено: 4340 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС pepi късче от Морската градина Конкурс прическа Бургас 2009 Нова професия Строителна фирма ES.TI.&.aDDesign ЕООД нощен бряг Етнографски Музей БУРГАС ВИК УСЛУГИ БУРГАС
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development