Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Център за превенция на насилието и престъпността отвори врати в Бургас



30 Юни 2009, Вторник



Проектът се реализира по силата на тристранно споразумение между Община Бургас, ОДП-Бургас и Асоциация "Деметра", представена по време на откриването от своя председател Диана Видева. На церемонията присъстваха още зам.-кметовете на община Бургас Красимир Стойчев и Лорис Мануелян, директорът на дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност” Костантин Луков, представители на полицейските служби в града, Министерство на труда и социалната политика, неправителствени организации.

Вместо да си вършат работата, общинарите ходят да се показват предизборно, защото след изборите може началниците им да ги насметат и да не ги видим повече.

Кметът Димитър Николов и директорът на Областна дирекция „Полиция” - Бургас Васил Едрев нарушиха целостта на лентата при отваряне на градски Център за превенция на насилието и престъпността. Той (центърът) е настанен в помещения на ул. "Мария Луиза" № 9 и ще оказва реална юридическа и социална помощ на жертви на домашно насилие и битови престъпления.

Проектът се реализира по силата на тристранно споразумение между Община Бургас, ОДП-Бургас и каките от асоциация "Деметра", представена по време на откриването от своя председател Диана Видева. На церемонията присъстваха още зам.-кметовете на община Бургас Красимир Стойчев и Лорис Мануелян, директорът на дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност” Костантин Луков, представители на полицейските служби в града, Министерство на труда и социалната политика, неправителствени организации.

Подобен център и подобен вид сътрудничество между институциите и НПО са новост за страната. Статистиката показва, че през последните години случаите на домашно насилие над жени, но в 10 % от случаите и над мъже, става тревожно голям. Заради деликатното положение на жертвите на подобен род посегателства, те рядко отиват да се оплачат в полицията. Превантивният център ще им предложи дискретност, внимание и реална помощ. Той е място, където пострадалите могат без притеснение да разкажат за болката си и да получат съдействието на квалифицирани специалисти.

Помещенията за превантивния център са осигурени от Община Бургас, която ще заплаща и консумативите по тяхната поддръжка. Той разполага с приемна, стая за конфиденциални разговори и конферентна зала с 26 места. Санитарните му помещения са пригодени за ползване от хора с увреждания, а при входа е изградена рампа.

Ремонтните дейности и обзавеждането са дело на Областна дирекция "Полиция"-Бургас. Асоциация "Деметра" осигурява юрист, социален работник и психолог, които ще обслужват центъра.

В него ще се консултират жертви на домашно насилие, ще се разработват и изпълняват проекти и програми за превенция на насилието и престъпността, войната по пътищата, наркоманиите.

Кметът Николов заяви, че ако гражданите проявят интерес към услугите, предлагани в центъра, в Бургас ще бъдат открити и други такива, като вторият най-вероятно ще е в к-с „Меден рудник”.


 



Прочетено: 4506 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Море,земя, въздух Жреци на музите 2009 Бургас, ФЛОРА 2008 Черноморец Бургас Конкурс прическа Бургас 2009 Коктейл До другото лято Есен в Париж от Бутик Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Театър за драма. опера и балет, Бургас булка от Бургас честит рожден ден
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development