Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

С чужда пита майчин помен прави28 Юни 2009, НеделяОбщина Бургас даде на МБАЛ медицинска апаратура, дарена от друг. Апаратите са очни лазери и са предоставени безвъзмездно на Община Бургас от проф. Пламен Янков - представител на световно известната фирма за производство на медицинска апаратура „Кохерен”.

Община Бургас дари на МБАЛ медицинска апаратура за лечение на глаукома и диабетна ретинопатия.

Апаратите са очни лазери и са предоставени безвъзмездно на Община Бургас от проф. Пламен Янков - представител на световно известната фирма за производство на медицинска апаратура „Кохерен”.

Дарението бе връчено от кмета Димитър Николов на директора на МБАЛ – д-р Боян Будаков.

В момента в Бургас само няколко частни кабинета разполагат с такава техника. Прегледите там обаче не се заплащат от НЗОК. С дарената апаратура много повече пациенти ще могат безплатно да се лекуват от тези така разпространени заболявания. Според статистиката процентът на заболелите с тези диагнози граждани на Бургас е между 5 и 7 %.

Д-р Будаков благодари за дарената техника и заяви, че тя ще е от голяма полза за пациентите на бургаската болница. От своя страна Димитър Николов обяви желанието на Община Бургас да помага на МБАЛ, за да се повиши качеството на медицинското обслужване на бургаските граждани. 

На връчването на дарението присъстваха още зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, съдебният лекар д-р Галина Милева, завеждащият на Очно отделение д-р Мутафчиев и др. 

 Прочетено: 3277 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Залез Ученички В солнечный день Казан за топло созопол Spirit of Burgas Международен Семинар на фризьорите София до паркинга на Малката 5 най-приятното място за релакс спретната къщурка
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
31
1
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development