Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Международен екип от инженери ще разработва следващо поколение екологични енергийни решения



26 Юни 2009, Петък



GE Energy откри в началото на седмицата своя нов Технологичен център в Белфор, европейската централа на компанията през последните 10 години и неин международен център по постигане на най-високи стандарти за качество в производството на средни по размер газови турбини. Новият Технологичен център ще подслони над 400 инженери от 15 различни държави, които ще работят върху създаването на най-нови технологии в услуга на клиентите за посрещане на екологичните и енергийни предизвикателства.

GE Energy откри в началото на седмицата своя нов Технологичен център в Белфор, европейската централа на компанията през последните 10 години и неин международен център по постигане на най-високи стандарти за качество в производството на средни по размер газови турбини. Новият Технологичен център ще подслони над 400 инженери от 15 различни държави, които ще работят върху създаването на най-нови технологии в услуга на клиентите за посрещане на екологичните и енергийни предизвикателства.


Разположен на площ от 12 хил. кв.м, центърът ще достигне пълен оперативен капацитет през септември 2009 година. Той е съвместна инвестиционна инициатива на GE Energy и Sempat (Société patrimoniale du Territoire de Belfort) на стойност около 25 милиона евро.


„Въпреки сегашната глобална икономическа криза, GE Energy продължава да инвестира в иновации”, заяви Рикардо Кордоба – президент на GE Energy за Западна Европа и Северна Африка. „Откриваме новия си Технологичен център в момент, в който светът се занимава с някои от най-сериозните енергийни и екологични предизвикателства, като растящото търсене, ефектът от климатичните промени и нуждата да се свият разходите за производство на енергия. Бъдещето е именно в разработването на най-напредничавите, най-ефективните и най-чисти технологии, а това е една от мисиите на нашия нов център.” 


Откриването на Технологичния център подсилва ролята на Белфор, като един от най-важните глобални центрове по качество в производството на някои от най-мощните газови турбини на

GE Energy. Построеният с подкрепата на SEMPAT технологичен център ще се посвети на управлението на проекти на клиенти в световен мащаб, както и в проучвания и развитие на вече съществуващите газово-турбинни технологии.


Еманюел Керан, директор на Технологичния център, отбеляза, че съоръжението е създадено, за да „осигури ултрамодерна работна среда” за екипа си. „Разчитаме на експертния опит на нашия европейски екип от инженери за разработването на нови, свръхмодерни технологии за производство на енергия, включително газови турбини с още по-високи производствени възможности”.


Новият Технологичен център е кулминацията на 10-годишен период на инвестиции от страна на GE Energy в Белфор. От откриването на своята европейска централа във френския град през 1999 г., до днес GE Energy се превърна във водеща компания за региона и в момента там работят 2000 души.


„GE Energy стана един от водещите работодатели в региона и собственик на един от най-важните индустриални центрове”, каза Ив Мена – управляващ директор на базата в Белфор и главен изпълнителен директор на подразделението GE Energy Products Europe. “Като единствен производител на мощни газови турбини във Франция, ние изнасяме 95% от продуктите си и така допринасяме за развитието на регионалната, вътрешната и европейската икономики.”


Съоръжението в Белфор играе важна роля в целия световен бизнес на GE в сферата на енергетиката, тъй като единствено там се произвеждат Frame 6FA газови турбини, снабдени с най-новите технологични генератори от среден клас. Технология, която вече се е доказала с повече от два и половина милиона часа употреба в различни проекти из цяла Европа и по света. За да отбележи знаменателното откриване на новия Технологичен център, GE Energy официално стартира доставката на своята 100-на газова турбина Frame 6FA, за осъществяването на проект в Русия.




Прочетено: 3247 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Черноморец Бургас Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Кафе Карамел Раковини във въздуха Залив край Созопол аз pepi Професионални Кокили!!! розичка Приморско vvz Spirit of Burgas
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development