Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Що е Хип хоп танц и има ли той почва в Бургас



26 Юни 2009, Петък



Хип хоп е течение в културата, което възниква през 60-те и 70-те години в Ню Йорк, в средите на афроамериканците и латиноамериканците. Хип-хоп е понятие, включващо четири основни елемента: диджействане, графити, брейк танца и рапиране. Като цяло Хип хоп танцът включва многообразие от улични танцови стилове като: брейкинг, попинг, локинг, олд скуул хип хоп /стар стил/, ню стайл /нов стил/, фрий стайл /свободен стил/ и др. Хип хоп изразява духът на улицата или на младите поколения улични бойци, които вместо оръжие носят маратонки и набор от оригинални движения. Бургаският хип хоп не се е родил в Америка, но по дух и творчество до момента надминава останалите подобни проекти в българия.

Хип хоп е течение в културата, което възниква през 60-те и 70-те години в Ню Йорк, в средите на афроамериканците и латиноамериканците. Хип-хоп е понятие, включващо четири основни елемента: диджействане, графити, брейк танца и рапиране.

Като цяло Хип хоп танцът включва многообразие от улични танцови стилове като: брейкинг, попинг, локинг, олд скуул хип хоп /стар стил/, ню стайл /нов стил/, фрий стайл /свободен стил/ и др.

Хип хоп изразява духът на улицата или на младите поколения улични бойци, които вместо оръжие носят маратонки и набор от оригинални движения.

Бургаският хип хоп не се е родил в Америка, но по дух и творчество до момента надминава останалите подобни проекти в българия.

Ето и имената на обичайните заподозрени в танцовото поле: Ню Хоуп Крю от Брейк клуб БЛЯК СТАЙЛ, Форсайт Крю, Форсайт Младши и Мини Крю от Танцова школа ДЮН

/* „крю” означава „екипаж”, „банда”, „група”/

Листът с първи и специални награди на обичайните заподозрени е дълъг. Зад тези постижения стоят изтощителни тренировки и талантът бургаските на ръководители и хореографи. Най-яркото име от тях безспорно е треньорът на НЮ ХОУП и ФОРСАЙТ КРЮ Христо Андонов – Черния. Малките състезатели на Танцова школа ДЮН се тренират от Диляна Бахматова-Игнатова и Петя Попова. 

Който е срещал Черния на репетиция, знае каква енергия е породила хип хоп битките...

Да се танцува хип хоп означава да имаш огромна енергия и желание за битка. Хип хоп е модерната алтернатива на скуката и вредните за здравето практики. Да се въртиш на глава или да си част от група, движеща се с математическа точност е модерен начин да се откроиш културно в мелето от чалга и модни тенденции. 

Бургаският хип и Бургаският хоп са на възраст от 12 до 18 години и в момента се подготвят за следващото Световно състезание. То ще се проведе през Септември в град Калиш, Полша. В него ще вземат участие НЮ ХОУП и ФОРСАЙТ КРЮ.

През 2008 год. Ню Хоуп станаха световни вицешампиони като заеха 3то място в раздел Брейк Денс, а Форсайт Крю - 6то в раздел Ню Стайл на Световния Хип Хоп Шампионат „Бремен Хип Хоп Дейс” в Германия.

През 2009?

Очаквайте!
 
 

Малък календар на отличията през последните месеци:

м. Март

- Национален Квалификационен Турнир по ХИП-ХОП "Ритъмът в сърцето ми" - София.

Първи места във всички възможни категории /Соло жени, Соло мъже, Дут, Малка група и Формация/ и Купата на Българската Танцова Организация за Формация Мини Крю / 9 – 11 год./

м. Май

- БРЕЙК ФЮЖЪН 2009 Шампионат по брейк денс до 18 год.

Първо място за формация Ню Хоуп Крю от Брейк Клуб Бляк стайл.

- Национален шампионат по Хип-Хоп „Got Flow”- Варна

Първо място в категория Малка Група и Купата на Община Варна за цялостно представяне за формация Форсайт Крю

- XI Национален конкурс за класически, характерни, съвременни танци и фрий денс - Бургас

Първо място отборно, 1,2 и 3 място Соло за формация Форсайт Крю 

м. Юни

- Национален квалификационен шампионат по Хип Хоп в гр.София

Първо място в категория Малка Група, както 1,2 и 3 място в категория Соло жени, Квоти за участие в Световния хип хоп шампионат в Полша през м.Септември, както и Купата на Българската спортна танцова федерация за формация Форсайт Крю.

1 място Соло мъже и Купата на Българската танцова организация за Формация Форсайт Младши, 1 място Соло жени и 2 място в категория Малка група за Формация Мини Крю.


Прочетено: 6455 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бодил край Ясна поляна съботно кафе Преставяне на книгата РОДЪТ СИРЕКОВИ залез Pepi Tiffi Shop Пролет, кокичета паметникът на Руската армия камини всичко за отопланието Републиканска след ремонта Кукерландия 2011, Ямбол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development