Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Поли Паскова с два нови албума за ЧРД



Ключови думи: Троен повод да черпи днес (22 юни) има фолклорната прима Поли Паскова. Тя посреща поредния си рожден ден с цели два нови албума, които „Пайнер” пуска на музикалния пазар. Единият е аудио компактдиск с 15 чисто нови песни, а другият е DVD с грандиозния й концерт-спектакъл „Свята земя, българска”, който се състоя в зала 1 на НДК в края на миналата година. „Мъжка майка” е наречен седмият самостоятелен албум на народната певица. Заглавната песен е една от любимите й песни, и както можем да се досетим, тя е изцяло биографична. Текстът й е подарен от поетесата Катя Кирянова и е посветен на тримата й сина – Любен, Михаил и най-малкия Никола, който се готви да отпразнува втория си рожден ден есента. За музиката на песента Поли се е доверила на един от най-добрите композитори в забавната музика – Димитър Пенев, с когото работи за първи път. Маестрото е написал някои от най-големите шлагери като „Детски спомен” на Кристина Димитрова и Орлин Горанов, „И само дъжд” на Георги Христов, „Сърцето те избра” на Лили Иванова и Асен Гаргов, но с удоволствие прие поканата да напише три песни и за Поли Паскова. Освен водещата песен в албума, негови са и „Не ме лъжи” – сочена за големия хит в диска, и „Бели кахъри”. Сашко Велков, Светослав Лобошки, Божидар Смилянов и музикантите от „Щуро маке” са останалите известни имена, оставили своя почерк в работата си по албума. Наред с авторските композиции, певицата е включила и няколко обичани народни песни като „Зайди, зайди, ясно слънце”, „Айде, вино пиям” и „Георги Хубавеца”. Щастливата невеста на родния фолклор не криe, че именно малкият Никола я вдъхновява да твори както нови песни, така и да си припомни песни-легенди. Една от тези песни, на които вдъхва нов живот, е автентичната македонска песен “Стойна невеста”, която нейната баба й е пяла. Поли възражда и обичаната фолклорна песен „Рада Радомирка”, която й е подарена от автора й Георги Гьолски. В този албум Паскова отново подава ръка на млад перспективен изпълнител, така както преди години първа записа дует с актуалната звезда на попфолка Борис Дали – „Трудно се рожба отглежда” и с това парче обраха точките на „Пирин фолк” още преди той да издаде дебютния си албум. За последния си проект софиянката е записала две автентични народни песни със Здравко Мандаджиев – „Ако ти поискам” и „Прошета се мома”.
22 Юни 2009, Понеделник



Троен повод да черпи днес (22 юни) има фолклорната прима Поли Паскова. Тя посреща поредния си рожден ден с цели два нови албума, които „Пайнер” пуска на музикалния пазар. Единият е аудио компактдиск с 15 чисто нови песни, а другият е DVD с грандиозния й концерт-спектакъл „Свята земя, българска”, който се състоя в зала 1 на НДК в края на миналата година.

Троен повод да черпи днес (22 юни) има фолклорната прима Поли Паскова. Тя посреща поредния си рожден ден с цели два нови албума, които „Пайнер” пуска на музикалния пазар. Единият е аудио компактдиск с 15 чисто нови песни, а другият е DVD с грандиозния й концерт-спектакъл „Свята земя, българска”, който се състоя в зала 1 на НДК в края на миналата година.

„Мъжка майка” е наречен седмият самостоятелен албум на народната певица. Заглавната песен е една от любимите й песни, и както можем да се досетим, тя е изцяло биографична. Текстът й е подарен от поетесата Катя Кирянова и е посветен на тримата й сина – Любен, Михаил и най-малкия Никола, който се готви да отпразнува втория си рожден ден есента. За музиката на песента Поли се е доверила на един от най-добрите композитори в забавната музика – Димитър Пенев, с когото работи за първи път. Маестрото е написал някои от най-големите шлагери като „Детски спомен” на Кристина Димитрова и Орлин Горанов, „И само дъжд” на Георги Христов, „Сърцето те избра” на Лили Иванова и Асен Гаргов, но с удоволствие прие поканата да напише три песни и за Поли Паскова. Освен водещата песен в албума, негови са и „Не ме лъжи” – сочена за големия хит в диска, и „Бели кахъри”.

Сашко Велков, Светослав Лобошки, Божидар Смилянов и музикантите от „Щуро маке” са останалите известни имена, оставили своя почерк в работата си по албума. Наред с авторските композиции, певицата е включила и няколко обичани народни песни като „Зайди, зайди, ясно слънце”, „Айде, вино пиям” и „Георги Хубавеца”.

Щастливата невеста на родния фолклор не криe, че именно малкият Никола я вдъхновява да твори както нови песни, така и да си припомни песни-легенди. Една от тези песни, на които вдъхва нов живот, е автентичната македонска песен “Стойна невеста”, която нейната баба й е пяла. Поли възражда и обичаната фолклорна песен „Рада Радомирка”, която й е подарена от автора й Георги Гьолски.

В този албум Паскова отново подава ръка на млад перспективен изпълнител, така както преди години първа записа дует с актуалната звезда на попфолка Борис Дали – „Трудно се рожба отглежда” и с това парче обраха точките на „Пирин фолк” още преди той да издаде дебютния си албум. За последния си проект софиянката е записала две автентични народни песни със Здравко Мандаджиев – „Ако ти поискам” и „Прошета се мома”.

 



Прочетено: 5924 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Цветы луговые моят изгрев pepi търговски център Един рицар в Париж от Бутик от прозореца на границата с брега Машините на Леонардо Бургас, ФЛОРА 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 евро 2008 ИЗКУПУВАМЕ Фирми : ЕООД, ООД, АД, ЕАД със Задължения + Освобождаваме от Солидарната Отговорност...
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development