Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

противодействие на икономическата криза



19 Юни 2009, Петък



Ръководството на КНСБ оценява намеренията на кабинета за замразяване работните заплати на стотици хиляди работници и служители като поредна необмислена единична инициатива под егидата на противодействие на икономическата криза. Вместо последователни реални действия за стимулиране на българската икономика и осигуряване на приходи в държавния бюджет, демонстрира се активност, която води до допълнително ограничаване на потребителското търсене. Икономията от заплати днес ще нанесе траен отпечатък и ще провокира последици с логичен прокризисен ефект. Вероятно управляващите не се тревожат от набиращата мащаб и дълбочина негативна ситуация в потреблението на стоки и услуги за ежедневието и бита или оценяват положително, може би и като свой принос, трайните промоции и снижени цени в магазините на страната, за които отново няма желаещи.

Ръководството на КНСБ оценява намеренията на кабинета за замразяване работните заплати на стотици хиляди работници и служители като поредна необмислена единична инициатива под егидата на противодействие на икономическата криза. Вместо последователни реални действия за стимулиране на българската икономика и осигуряване на  приходи в държавния бюджет, демонстрира се активност, която води до допълнително ограничаване на потребителското търсене. Икономията от заплати днес ще нанесе траен отпечатък и ще провокира последици с логичен прокризисен ефект. Вероятно управляващите не се тревожат от набиращата мащаб и дълбочина негативна ситуация в потреблението на  стоки и услуги за ежедневието и бита  или оценяват положително, може би и като свой принос, трайните промоции и снижени цени в магазините на страната, за които отново няма желаещи.

      Конфедерацията не приема за разумен и далновиден отказът да се изпълни планираното юлско увеличение на бюджетните заплати. Администрацията не сe състои само от ръководители и висши чиновници – там работят хиляди ниско и средноплатени специалисти и служители, на които се разчита да движат държавната машина и решават общинските дела, а и да поправят сегашния имидж на страната в Европа. Предстоящите правителствени решения  ще ощетят неаргументирано и незаслужено учителите и другите специалисти, здравните работници и работещите в културни институции.

         Синдикатът от името на своите членове отново настоява да се проведе юлското осъвременяване на заплатите за всички в бюджетните организации и дейности. Отправяме призив да се намерят други щедро планирани разходи, подходящи за окастряне.

      Господа управляващи, имате десет дни за размисъл и подготовка на очаквания акт за увеличение на заплатите, ако не - на 16 юни ще чуете силния глас на наемните работници и държавните служители на площада, под прозорците на сградата, в която се коват решения за „благото на народа.”  

 



Прочетено: 3406 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
-1- Парк в Бургас, Младежки дом Флора Бургас 2009 полети и пристани 01 Вече съм голяма Божидара -спокойствие в морската градина Воробей от страха полез на стенку pepi Бургас, ФЛОРА 2009 флора 2008 Стара къща на ул. В Несебър
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development