Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Работник загина в Мина “Черно Море”



14 Юни 2009, Неделя



Работник на 55 г. загина трагично в Мина „Черно Море” край Бургас. Трагичният инцидент е станал в петък около обяд. Стоян Русев Димитров е паднал във вертикална шахта, през която се спускат хора и материали в рудника. Шахтата е с дълбочина 270 м под земята. Димитров е отворил предпазната врата, без да забележи, че клетката не е била дошла на това ниво. Работникът е бутнал метален вагон, след което сам е политнал в празното пространство. Трагедията е била забелязана в последния момент от 2-ма миньори в близост, както и от служителка на охранителните камери. За съжаление никой не е успял да реагира, за да предотврати нещастието. Стоян Димитров е със общ трудов стаж от 33 г., от които 18 г. в мината. Действията, които са довели до инцидента са били извършвани от него милиони пъти и единственото обяснение е невнимание и недопустима разсеяност. Ръководството веднага е алармирало специализираните органи – МВР и Инспекцията за безопасност на труда, които са направили оглед на място и са разпитали свидетелите. В следствие големите щети, причинени от пропадането на товарния вагон, вертикалната шахта е частично разрушена и неизползваема, което е предизвикало извеждането на останалите миньори под земята аварийно през странична шахта. По една щастлива случайност няма други пострадали, тъй като падащият в 270 метровата пропаст няколкотонен вагон е заседнал във вертикалната шахта и не е стигнал до последното ниво, където е имало хора. От години в Мина „Черно Море” не е имало подобен тежък производствен инцидент.

Работник на 55 г. загина трагично в Мина „Черно Море” край Бургас. Трагичният инцидент е станал в петък около обяд. Стоян Русев Димитров е паднал във вертикална шахта, през която се спускат хора и материали в рудника. Шахтата е с дълбочина 270 м под земята. Димитров е отворил предпазната врата, без да забележи, че клетката не е била дошла на това ниво. Работникът е бутнал метален вагон, след което сам е политнал в празното пространство. Трагедията е била забелязана в последния момент от 2-ма миньори в близост, както и от служителка на охранителните камери. За съжаление никой не е успял да реагира, за да предотврати нещастието.

Стоян Димитров е със общ трудов стаж от 33 г., от които 18 г. в мината. Действията, които са довели до инцидента са били извършвани от него милиони пъти и единственото обяснение е невнимание и недопустима разсеяност. Ръководството веднага е алармирало специализираните органи – МВР и Инспекцията за безопасност на труда, които са направили оглед на място и са разпитали свидетелите.

В следствие големите щети, причинени от пропадането на товарния вагон, вертикалната шахта е частично разрушена и неизползваема, което е предизвикало извеждането на останалите миньори под земята аварийно през странична шахта. По една щастлива случайност няма други пострадали, тъй като падащият в 270 метровата пропаст няколкотонен вагон е заседнал във вертикалната шахта и не е стигнал до последното ниво, където е имало хора.

От години в Мина „Черно Море” не е имало подобен тежък производствен инцидент. 


Прочетено: 2307 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
самолет евро 2008 зад облаците плахо наднича... Кукерландия 2011, Ямбол Александропулис, юни.2007 pepi Флора Бургас 2009 Флора -Бургас-2009.JPG Флора Бургас 2009 Рози
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development