Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Характерни престъпления на територията на Бургас и Бургаския край



12 Юни 2009, Петък



въоръжен грабеж в магазин за мото-аксесоари, разположен на ъгъла на улиците «Гладстон» и «Александър Стамболийски» 19 годишна английската туристка, отседнала в Слънчев бряг - от хотелска стая по неустановен до момента начин е извършена кражба на 1 000 лв., 25 английски лири, съхранявани в куфар други

На 10.06.т.г. около 19.10 ч. в Първо Районно управление на МВР - Бургас е получено съобщение от диспечера на частна охранителна фирма за извършен въоръжен грабеж в магазин за мото-аксесоари, разположен на ъгъла на улиците «Гладстон» и «Александър Стамболийски» - констатирано е, че около 18.50 ч. в магазина е влязъл непознат младеж, с шапка тип «идиотка», с пистолет в ръце, който е насочил оръжието към единия от продавачите, заставяйки него и другия продавач да легнат на пода. Третата служителка в магазина е седяла на стол зад бюрото, като след заплахите на непознатия е предала сумата от около 110 лв. Единият от продавачите подал и сумата от 20 лв., след което извършителя на деянието е избягал от магазина. Работата по установяване самоличността на извършителя на въоръжение грабеж продължава от служители на Първо Районно управление на МВР - Бургас.

      На 10.06.т.г. в Районно управление на МВР - Несебър е получено съобщение от 19 годишна английската туристка, отседнала в Слънчев бряг, за това че от хотелската й стая по неустановен до момента начин е извършена кражба на 1 000 лв., 25 английски лири, съхранявани в куфара й. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР - Несебър.

      На 10.06.т.г. около 09.15 ч. в момент на безнадзорност от аптека, намираща се на бургаската улица «Оборище», е извършена кражба на мъжки кожен портфейл със сумата от 1 200 лв., собственост на 72 годишен бургазлия. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление на МВР - Бургас.

      На 10.06.т.г. служители от Четвърто Районно управление на МВР - Бургас и служители от «ЛУКОМА» са извършили проверка на сигнал, за това че в местността «Ченгене скеле», посредством монтиран нелегален кран се извършва кражба на гориво от продуктопровода «ЛУКОЙЛ» - «Нефтобаза - Бургас». Констатирано е, че няколко мъже с микробус след извършване на кражбата на горивото, се оттеглят от мястото през горски път в посока с. Маринка. Около 08.30 ч. на 10.06.т.г. на трасето на продуктопровода е забелязан микробус «Фиат Дукато», с бургаска регистрация, който е потеглил в посока с. Маринка. При опит да бъде спрян, водачът на микробуса е ударил и изместил от пътя патрулния автомобил на «ЛУКОМА», като по този начин си проправил път за да продължи в посока с. Маринка. От микробуса са скочили трима мъже, които се укрили в гората. Предприето преследване в гористата местност, придружено с предупредителни изстрели във въздуха, не е довели до задържане на лицата. При извършения оглед на микробуса са намерени и иззети три бидона с вместимост всеки от по 1 100 л., пълни с бензин. При извършена справка е установено, че регистрационните табели на микробуса са за л.а. «Хонда Сивик». Собствеността на микробуса и табелите на него са в процес на установяване. Оперативно-издирвателните мероприятия за уточняване самоличността на извършителите на кражбата продължават. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление на МВР - Бургас.

      На 10.06.т.г. около 11.10 ч. на паркинг до сградата на БТК в к-с «Братя Миладинови», чрез въвеждане в заблуждение, от 53 годишен мъж е отнета сумата от 5 000 лв. Извършителят се е представил за шеф на бургаската митница, който иска да използва фирмата на тъжителя за поставяне на асансьор на вилата му. В процеса на разговора непознатия споделил, че предстои ревизия в митницата и преди ревизията може да му предложи конфискувани стоки за продан. Срещу обещание за продажба на два автомобила, лап-топ и готварски печки, измамения предал сумата от 5 000 лв., като е уговорен от непознатия да го изчака на паркинга за да се уредят формалностите по сделката в близкия офис на митницата. След около 15 мин. 53 годишния мъж установил, че е измамен и подал сигнал в полицията. Работата по установяване самоличността на извършителя на измамата продължава от служители на Второ Районно управление на МВР - Бургас.



Прочетено: 2876 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Близо до жп гарата Гимназия Раковски улична картина Часовникът на Конкур глазами зрителя Вече съм голяма Довиждане, лято! Най-тъжната ми снимка... Българско село рожден ден Фонтаните на Град Монтата-BG
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development