Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Маруся Любчева: Сега имаме шанс да дадем път на политиката на социалното



29 Май 2009, Петък



Евродепутатът от групата на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и кандидат за евродепутат от листата на Коалиция за България Маруся Любчева представи в Сливен акцентите от предизборната платформа на Коалиция за България, предаде репортер на радио "Фокус"- Сливен. Любчева заяви, че е важен диалогът, който се води в България по отношение на Европейския съюз.

Евродепутатът от групата на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и кандидат за евродепутат от листата на Коалиция за България Маруся Любчева представи в Сливен акцентите от предизборната платформа на Коалиция за България, предаде репортер на радио "Фокус"- Сливен. Любчева заяви, че е важен диалогът, който се води в България по отношение на Европейския съюз. Според нея, няма европейска политика без национална политика, както и няма национална политика, която да не е съобразена с европейските ценности и закони. „Нашето послание е съобразено с посланието на Партията на европейските социалисти. Посланието е: „Хората на първо място”. ПЕС е тази политическа сила, която действително работи за хората и провежда социална и човешка политика. Сега имаме шанс да дадем път на политиката на социалното. В Европейския парламент (ЕП) ние защитаваме интересите на българските граждани и на България, защото сме част от европейската общност. Посланието ни „Защитаваме българските интереси” е посветено на работата ни за хората. Затова диалогът с хората е много важен за нас. Благодарение на този диалог ние можем реално да работим в ЕП и да защитаваме интересите на страната”, каза Маруся Любчева.
Пред избирателите кандидатът за евродепутат Елка Тодорова заяви, че приоритет в работата й ще бъде защитата на българските интереси в областта на социалната политика. Тя допълни, че Европа иска достойни страни членки, които да залагат на иновациите, да държат на образованието и грамотността, на капацитета си от добре обучени хора и на институции, които да могат да реализират всичко това. Елка Тодорова каза още, че днес Европа цени високо отношението към знанието, вкарването на знанието в практиката и акцентира върху иновациите в различните области.
По-късно вечерта Маруся Любчева ще проведе среща с избиратели в Котел.
Пламена АТАНАСОВА


Прочетено: 3491 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Разлистване изгрев бл.29 вх.7 камини всичко за отопланието Конкур глазами зрителя Републиканска след ремонта Кукерландия 2011, Ямбол 1 пепита моите цветя Театър за драма. опера и балет, Бургас Храбрая ворона
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development