Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кризата в българския туризъм и анимацията като алтернатива за успешен сезон 200



27 Май 2009, Сряда



В дискусията ще участват: проф. д-р Цветан Тончев, председател на Българска туристическа камара, Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Соня Колтуклиева, генерален секретар на Съюза на инвеститорите в туризма, Станимир Станков - председател на Националната асоциация по SPA и Wellness туризъм, професор Димитър Каменов, директор на Института по индустриални отношения и мениджмънт „ОКОМ”, специалисти и експерти в сферата на туристическата анимация и др.

Това е темата на пресконференцията, която ще се проведе на 27 май, от 11.00 ч. в централата на Конфедерацията (пл. „Македония 1”).

В дискусията ще участват: проф. д-р Цветан Тончев, председател на Българска туристическа камара, Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Соня Колтуклиева, генерален секретар на Съюза на инвеститорите в туризма, Станимир Станков -  председател на Националната асоциация по SPA и Wellness туризъм, професор Димитър Каменов, директор на Института по индустриални отношения и мениджмънт „ОКОМ”, специалисти и експерти в сферата на туристическата анимация и др.
Финансовата криза не е единствената причина за отлив на туристи от България. Основни причини са: лошата инфраструктура в българските курорти, неподготвеният мениджмънт, непрекъснатите проблеми, създавани от незавършено строителство, непрестанният шум и високи децибели от денонощно работещи заведения и др.

     Големият друг проблем, е в цялостната организация, обхвата и качеството на услугите, които се предлагат. Все още по-голяма част от туристическите заведения у нас предлагат само традиционния туристически продукт – подслон, храна и отдих.

     Пренебрегва се обстоятелството, че туризмът е все повече индустрия на свободното време, в която броят на клиентите ще расте, ако по време на ваканцията те получават освен добра храна и хотелски уют, още релаксация, забавления, спортни занимания, интересно общуване, приятни преживявания и нови познания.

     Тези нарастващи потребности могат да бъдат удовлетворени от новия съвременен модел – атрактивния туризъм, който предлага разнообразна палитра от  анимационни програми и мероприятия според потребностите, предпочитанията и възможностите на различните видове туристически групи и туристи.


Прочетено: 6157 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
social distance ahtopol хотел приморец Йордановден 2011, Бургас - от Тина Бургас, ФЛОРА 2009 Машините на Леонардо Алекс Аз И Брат ми  с децата . София от Копитото газ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development