Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кризата в българския туризъм и анимацията като алтернатива за успешен сезон 20027 Май 2009, СрядаВ дискусията ще участват: проф. д-р Цветан Тончев, председател на Българска туристическа камара, Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Соня Колтуклиева, генерален секретар на Съюза на инвеститорите в туризма, Станимир Станков - председател на Националната асоциация по SPA и Wellness туризъм, професор Димитър Каменов, директор на Института по индустриални отношения и мениджмънт „ОКОМ”, специалисти и експерти в сферата на туристическата анимация и др.

Това е темата на пресконференцията, която ще се проведе на 27 май, от 11.00 ч. в централата на Конфедерацията (пл. „Македония 1”).

В дискусията ще участват: проф. д-р Цветан Тончев, председател на Българска туристическа камара, Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Соня Колтуклиева, генерален секретар на Съюза на инвеститорите в туризма, Станимир Станков -  председател на Националната асоциация по SPA и Wellness туризъм, професор Димитър Каменов, директор на Института по индустриални отношения и мениджмънт „ОКОМ”, специалисти и експерти в сферата на туристическата анимация и др.
Финансовата криза не е единствената причина за отлив на туристи от България. Основни причини са: лошата инфраструктура в българските курорти, неподготвеният мениджмънт, непрекъснатите проблеми, създавани от незавършено строителство, непрестанният шум и високи децибели от денонощно работещи заведения и др.

     Големият друг проблем, е в цялостната организация, обхвата и качеството на услугите, които се предлагат. Все още по-голяма част от туристическите заведения у нас предлагат само традиционния туристически продукт – подслон, храна и отдих.

     Пренебрегва се обстоятелството, че туризмът е все повече индустрия на свободното време, в която броят на клиентите ще расте, ако по време на ваканцията те получават освен добра храна и хотелски уют, още релаксация, забавления, спортни занимания, интересно общуване, приятни преживявания и нови познания.

     Тези нарастващи потребности могат да бъдат удовлетворени от новия съвременен модел – атрактивния туризъм, който предлага разнообразна палитра от  анимационни програми и мероприятия според потребностите, предпочитанията и възможностите на различните видове туристически групи и туристи.


Прочетено: 4251 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 
1
Данаилова
29.06.2009 20:31
0
На 27.06 съпругът ми пристика в Созопол на почивка.Свързва се с лицето по-настаняване след като е паркирал колата на голям паркинг със свежи жълти маркировки, но без обозначения, платен ли е, на кого е ...В близост до паркинга се среща с лицето и отиват да вземат колата да го настанят, но ..... колата я няма, в първия момент г-жата изказва мнение, че е открадната, защото тя всеки ден паркира там и няма проблеми. Оказва се че "паяк " я е вдигнал и то.... точно тази и една единствена която не е била в Бургаска регистрация, а Пловдивска. С/у 50 лева си я взема. Но парите предвидени за почивката - като спане, храна, почерпки ..... заминаха с него в ...... Гърция. Униформен полицай му обяснява, че няма указателни или забранителни табелки, но през работните дни "някакъв човек" празнасял подвижна табелка и така разбрал, че е паркирал на паркинга пред общината. Браво господа общински чиновници, че по този начин стимулирате и развивате"курорта". Не е само Созопол на море ....нито пък България. Чуваме само "слаб сезон, слаб сезон". Ами гледайте си съвестно и компетентно работата, че "Да е силен"
PS - На фискалния бон всичко се чете само дето долу в ляво дето са замазани цифрите и излезли на половина иначе булстат 131173357 -"Марина порт" Созопол и долния № в дясно 03459246 са много, много ясни.


Снимки от Бургас
Добави снимка
Лалета от Бутик Републиканска след ремонта Хамали Грийн – Пренос и Транспорт Барселона Исторически музей, Бургас Созопол - пристан Инсталация На лодката Истанбул Ремонт носачи Казанлък Казанчето, Странджа Фонтанът на площад
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
31
1
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development