Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с президента на Словения Данило Тюрк



20 Май 2009, Сряда



Президентът на Словения прояви интерес към участието на България в процесите на сътрудничество в Югоизточна Европа и в Черноморския регион и оцени като важна ролята на страната ни за развитието на тези процеси.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна на 19 май 2009 г. с президента на Словения Данило Тюрк, който е на официално посещение в България.


Георги Пирински приветства словенския държавен глава и определи визитата му като навременна и ползотворна. Той подчерта, че тя е продължение на установените добри традиции в двустранните отношения, в които важно място заемат и връзките между националните парламенти на България и Словения.


Председателят на парламента запозна Данило Тюрк със законодателната дейност на 40-то Народно събрание, като открои, че и за парламента, и за обществото като цяло, приоритетни остават предизвикателствата, свързани със световната икономическа криза, които според него изискват внимателен анализ и отговорни действия. Той изтъкна, че 2009 г. е юбилейна за парламентарната институция, тъй като се навършват 130 години от Учредителното народно събрание и приемането на Търновската конституция.


Президентът на Словения прояви интерес към участието на България в процесите на сътрудничество в Югоизточна Европа и в Черноморския регион и оцени като важна ролята на страната ни за развитието на тези процеси.


В отговор председателят на българския парламент подчерта, че Народното събрание е домакин на Регионалния секретариат за парламентарно сътрудничество в Югоизточна Европа, а страната ни провежда последователна и ангажирана политика за укрепване на регионалното партньорство. Георги Пирински заяви, че за да бъде оползотворен в максимална степен потенциалът на региона, е необходима активна политика за развитие на регионалната транспортна инфраструктура, в това число – за изграждането на стратегическия транспортен коридор номер 8.


Процесът на утвърждаване на демократичната визия за Европейския съюз и ефективното функциониране на институциите на Съюза в интерес на европейските граждани бе също важен акцент от разговора на председателя на Народното събрание и президента на Словения.



Прочетено: 2161 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
флора 2008 Бургаският мост през 2011 г. xx залез Републиканска след ремонта Истанбул Флора Бургас 2009 полети и пристани 01 Бургас, Богориди, 2003 Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development